Архів новин

01 августа 2019

У містах і громадах області: у Кремінній планують створити позаштатну аварійно-ремонтну бригаду з ліквідації надзвичайних подій

На базі місцевої Державної пожежно-рятувальної частини буде створена позаштатна аварійно-ремонтна бригада.

Її основне призначення – це виконання аварійно-відновлювальних робіт з ліквідації наслідків аварій, надзвичайних подій, ситуацій, пов’язаних зі стихійним лихом.

На засіданні районної комісії ТЕБ та НС прийнято рішення рекомендувати створити таку бригаду.  

12 дітей з Луганської області відвідали інклюзивний табір у Польщі

Така подорож для дітей зі Сходу України організована вже вдруге. Цього разу Польщу відвідали 12 діток з проблемами здоров’я із Луганської області та діти, які мають статус ВПО.

Підготовка до інклюзивного табору тривала майже півроку.

Як розповідає директор Луганського центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова, дітям з Луганщини дуже сподобалось в Польщі, а насичена програма дала можливість юним учасникам розкрити свої таланти.

У містах і громадах області: триває капремонт Попаснянської центральної районної лікарні

Наразі йдуть роботи у хірургічному відділенні, технічному складі лікарні та будівлі швидкої допомоги.

Так, вже проведений ремонт у ендоскопічному та рентгенологічному кабінетах хірургічного відділення.

Для технічного складу придбаний та встановлений утилізатор «Термічний УТ50Д» для виробів медичного призначення, а у будівлі швидкої допомоги розташовано станцію екстреної медичної допомоги та бактеріологічну лабораторію.

 

Нас випробують на міцність, – Віталій Комарницький про ситуацію зі знеструмленням об’єктів водопостачання Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький зазначив: «Терміново включаємось у цю ситуацію для вирішення проблеми з відновленням водопостачання споживачам Лисичанська, Рубіжного та Кремінної».

Нагадаємо, що 31 липня відбулося чергове засідання обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами області.

Актуальний коментар. У сільській місцевості Луганщини покращується якість телесигналу

Відтепер у селі Чугинка Станично-Луганського району покращено якість трансляції телеканалу «Інтер» (35 канал).

«Це стало можливим завдяки Луганській філії Концерну радіозв'язку, радіомовлення і телебачення, –  повідомляє директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко. – Наразі здійснюється аналогове українське телемовлення передавачем потужністю 10 кВт, яке тут встановлено».

Також він додав, що у селі Бахмутівка Новоайдарського району поновлено мовлення 21 каналу «Перший Західний». 

З серпня проектувати торгівельні зали можна будь-якої висоти без обмежень

З 1 серпня 2019 року в дію вступили нові зміни у державні будівельні норми щодо проектування підприємств торгівлі. Відповідно до них, знято обмеження щодо можливої висоти торговельних залів, які проектуються в супермаркетах, магазинах, ринках та інших підприємствах торгівлі при їх новому будівництві або реконструкції.

Це дасть можливість підприємцям будувати сучасні та цікаві об’єкти без прив’язки до висоти стель, а відвідувачам – отримувати торговельні послуги в більш сучасних та комфортних приміщеннях.

До місцевих бюджетів Луганщини надійшло 2,6 млн гривень завдяки проведеним земельним аукціонам

У першому півріччі 2019 року Головним управлінням Держгеокадастру у Луганській області проведені електроні земельні торги з продажу прав оренди на 35 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 901,7035 га.

Найбільшу кількість ділянок реалізовано у Станично-Луганському (11 ділянок на площі 405,4876 га) та Білокуракинському (9 ділянок на площі 213,4770 га) районах.

Віталій Комарницький підписав декларацію внутрішнього аудиту обласної державної адміністрації

Відповідний документ підписано для забезпечення незалежності, неупередженості, об’єктивності та обґрунтованості і сприяння розвитку діяльності з внутрішнього аудиту в облдержадміністрації головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Віталієм Комарницьким та в. о. начальника управління внутрішнього аудиту Іриною Вєдєрніковою.

За минулу добу в області вилучено 29 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 31 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,11 га місцевості у Попаснянському районі, смт Станиця-Луганська та у м. Лисичанськ.

Загалом виявлено та вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 11 артилерійських снарядів, 18 мінометних мін.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: