Прес-центр26 березня 2021, 15:03

Кожний сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби номерні знаки лише своєї області

Міністерством внутрішніх справ України прийнято наказ від 2 березня 2021 року № 166, яким встановлюються єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та вимоги до них.

Зокрема, визначені правила застосування, типи та основні розміри державних номерних знаків, встановлені вимоги до інформаційного змісту та технічних характеристик.

Основним нововведенням є зміна визначення адміністративно-територіальної належності транспортного засобу, а саме не за місцем реєстрації власника, як було дотепер, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу. Тобто, кожний сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця реєстрації власника, номерні знаки лише своєї області.

Зазначені вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС.

Це дозволяє оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих матеріальних витрат на виготовлення та логістичних витрат на доставку та зберігання у сервісних центрах МВС номерних знаків інших регіонів.

За інформацією Регіонального сервісного центр ГСЦ МВС в Луганській області