Прес-центр24 березня 2019, 13:03

КПВВ «Золоте» готовий до повноцінної роботи

Перевірили готовність контрольного пункту в’їзду-виїзду у Золотому сьогодні, 24 березня, Командувач Об’єднаних сил, генерал-лейтенант Сергій Наєв та заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

На території КПВВ розгорнуто шість модулів паспортного контролю, де облаштовані 12 робочих місць, є відповідні об’єкти для безпечного перетину лінії розмежування.

Його робота забезпечить переміщення на тимчасово окуповану територію автомобільним транспортом та у значній мірі розвантажить КПВВ у Станиці Луганській.

Сергій Наєв нагадав, що КПВВ «Золоте» в односторонньому порядку відкрили ще 31 березня 2016 року: «Протягом цього часу українська влада докладала усіх зусиль щодо забезпечення щоденної роботи цього КПВВ з протилежної сторони. Вчергове відкривши КПВВ «Золоте» на в’їзд та виїзд в односторонньому порядку, ми сьогодні вкотре продемонстрували, що Україна виконує взяті на себе зобов’язання», - підкреслив він.

Юрій Клименко, у свою чергу, акцентував увагу на тому, що на території області наразі немає жодного автомобільного контрольного пункту в’їзду-виїзду, який працює з обох сторін.

«Для жителів області дуже важливим є функціонування саме цього КПВВ. І ми вже майже три роки готові до його повноцінної роботи. Передбачається, що за одну робочу зміну його зможуть перетнути понад 1500 автомобілів. Але окупаційна влада робить усе можливе для дискредитації діючої української влади», - наголосив заступник голови облдержадміністрації.

Для надання відповідних послуг готова і районна влада, в чому запевнив керівник Попаснянської районної військово-цивільної адміністрації Сергій Шакун.

«Представники Державної прикордонної служби України, Державної фіскальної служби України постійно знаходяться на робочих місцях, облаштованих на КПВВ «Золоте», і щоденно виконують свої функції. Ми готові до роботи», - зазначив Юрій Клименко.