Прес-центр21 серпня 2019, 16:08

Лісники та рятувальники наведуть лад на території поблизу КПВВ «Станиця Луганська»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Під час заходу було розглянуто питання про ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації державного рівня соціального характеру в частині функціонування КПВВ «Станиця Луганська» та посилення безпеки громадян, які перетинають лінію розмежування.

До обговорення були запрошені керівники структурних підрозділів ОДА, правоохоронних органів, підрозділів Збройних сил України, ГУ ДСНС України в Луганській області тощо.

Віталій Комарницький повідомив, що сьогодні у Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи буде обговорено питання ремонту мосту в Станиці Луганській. Зважаючи на це, представники ЗСУ звернулися до обласної влади з проханням вирішити питання вирубки дерев та розчищення чагарників у районі розведення сил.

Очільник області додав, що у разі початку ремонтних робіт на мосту, необхідно зробити технологічну просіку та збудувати нову тимчасову конструкцію для переходу. Відповідно до цього, Станично-Луганське районне лісомисливське господарство повинно здійснити вирубку дерев.

Начальник ГУ ДСНС України у Луганській області Михайло Пшик повідомив, що у районі розведення сил працює 20 спеціалістів-вибухотехніків, а підвідомчі підрозділи готові до співпраці з представниками лісомисливського господарства.

За результатами обговорення було винесено рішення про якнайшвидший початок робіт у зазначеному напрямі.