Прес-центр22 червня 2018, 15:06

Луганщину відвідав Міністр закордонних справ Литви

Сьогодні, 22 червня, у Луганській області перебуває делегація Литовської Республіки у складі Міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічуса, Надзвичайного і Повноважного Посла Марюса Януконіса, президента Вільнюської торгово-промислової палати Сігітаса Лєонавічуса. За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з литовськими гостями провів зустріч заступник голови ОДА Юрій Клименко.

За його словами, цей візит має політичний та економічний аспекти.

«Для мешканців Луганської області, які четвертий рік перебувають в екстремальних умовах бойових дій, дуже важливо відчувати підтримку і знати, що ми не залишилися одні», – пояснив Юрій Клименко.

Він також висловив подяку представникам Литви за міжнародну підтримку України.

«Для нас головний пріоритет – розвиток бізнесу та створення нових робочих місць», – додав заступник голови облдержадміністрації.

За словами Міністра закордонних справ Литви, поїздка організована у відповідь на візит Юрія Гарбуза до Вільнюса у березні поточного року.

Візит має ознайомчий характер, за підсумками якого буде визначено сфери потенційної співпраці Литовської Республіки з Луганською областю.

Міністр закордонних справ наголосив, що Литва, окрім гуманітарної та політичної підтримки, готова розвивати співробітництво у сфері бізнесу.

«Я не сумніваюся, що прийде мир на цю землю, постане потреба у розбудові, і ми будемо робити це разом з вами», – сказав Лінас Лінкявічюс. Він також висловив сподівання, що контакти між Литвою та Луганщиною будуть укріплюватися та матимуть реальний, а не тільки формальний характер.

Як зазначив Посол Литовської Республіки в Україні, перша зустріч представників литовського та луганського бізнесу – хороший результат спільних напрацювань та попередніх зустрічей. «Литва може запропонувати українському бізнесу немало: ми можемо бути своєрідними воротами до Європейського Союзу, що актуально для українських компаній, які бажають займатися експортом», – сказав Марюс Януконіс.

Учасники делегації сьогодні відвідують успішні підприємства Луганщини: ПрАТ «Сєвєродонецьке науково-виробниче об’єднання «Імпульс», ТОВ «Рубіжанська панчішна мануфактура» та ТОВ НВФ «Мікрохім».

Пан Міністр також має можливість детально ознайомиться з поточною безпековою ситуацією в районі проведення Операції об’єднаних сил.