Прес-центр7 березня 2019, 15:03

Луганська область отримала план розвитку на найближчі три роки

Сьогодні, 7 березня, у Сєвєродонецьку відбулося друге засідання Ради регіонального розвитку Луганської області. У заході взяли участь виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, командуючий Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, представники бізнесу та громадськості.

«Тут, на підконтрольній Україні території, нам вдалося не лише уникнути гуманітарної катастрофи, голоду, розрухи – незмінних супутників війни. Спільними зусиллями ми заклали фундамент для подальшого економічного зростання. Країна і Луганщина повертаються до нормального життя! І це заслуга не лише влади. Це заслуга кожного свідомого громадянина, кожного з Вас!» – звернувся Сергій Філь до присутніх.

Сергій Наєв відзначив, що Об’єднані сили в інтересах громад Луганщини продовжують виконання завдань в межах Операції – стабілізація ситуації на лінії зіткнення та правоохоронна діяльність. Відтак, кількість обстрілів зменшилася у 1,7 рази, а рівень злочинності знизився у 1,5 рази.

«Об’єднані сили продовжують надавати допомогу й сприяти, у першу чергу, створенню безпекових умов для сталого розвитку Луганщини. Зокрема, в рамках гуманітарних ініціатив Об’єднаних сил громадам Луганської області передано медичне устаткування приблизно на 1,7 мільйона гривень. Ми продовжуємо такі заходи, і Об’єднані сили зацікавлені в розвитку Луганської області та набуттю тих переваг над тимчасово окупованими територіями, які яскраво демонструють наші добрі наміри і наш рух вперед», – підкреслив Сергій Наєв.

Очільник області під час свого виступу відзначив позитивні результати, які демонструє реформа децентралізації на Луганщині. Так, за чотири роки суттєво зросли власні доходи місцевих бюджетів. А розмір державної підтримки розвитку громад збільшився у десятки разів.

Водночас він наголосив на необхідності позитивних змін, особливо на території нашої області. З цією метою було сформовано план розвитку Луганщини на найближчі три роки. Він пройшов усебічне обговорення у громадах, ґрунтується на їхніх потребах та інтересах.

«План включає в себе 990 проектів. Його реалізація дозволить не просто покращити ситуацію в області. Через три роки ми отримаємо зовсім іншу Луганщину!» – зауважив Сергій Філь.

Він презентував План перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки. Цей документ буде передано Президенту, і він стане частиною єдиної дорожньої карти розвитку країни.

«Це надзвичайно амбітний план! Планка, поставлена Президентом України Петром Порошенком, дуже висока. Але завдання цілком реалістичне! Впевнений, сьогодні у нас є всі шанси побудувати Україну процвітаючих громад, а найголовніше – велику країну вільних, заможних і щасливих людей. І Луганщина лишатиметься її невід’ємною частиною!» – наголосив Сергій Філь.

Нагадаємо, 12 листопада минулого року відбулося засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка. За його результатами головам обласних адміністрацій було доручено спільно з місцевими громадами розробити Перспективний план розвитку територій на 2019-2021 роки.