Прес-центр29 березня 2019, 17:03

Марина Порошенко відвідала Луганську область

Сьогодні, 29 березня, дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Луганську область із робочим візитом. Під час поїздки Перша леді разом із виконуючим обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Філем ознайомилися з ходом будівельних робіт Кремінської лікарської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.

Цей заклад є одним з 11, що створюються в області в рамках реформи сільської медицини, ініційованої Президентом України Петром Порошенком. Нова амбулаторія дасть можливість забезпечити мешканців сільської місцевості Кремінського району доступною, якісною та ефективною медичною допомогою.

Марина Порошенко зазначила, що для неї важливо побачити реалізацію соціальних реформ і покращення життя жителів Луганщини.

«Ми бачимо, наскільки чекає населення на відкриття таких сучасних медичних амбулаторій, в яких буде надаватися медична допомога за абсолютно новими, сучасними принципами, коли, зокрема, буде використовуватися телемедицина. Для роботи лікарів створені достойні, комфортні умови», – зауважила дружина Президента.

Будівництво амбулаторії завершено, незабаром туди буде завезено меблі, комп’ютерне та медичне обладнання. Загальна вартість будівництва складає 5,3 млн грн, кошти виділено з державного, обласного та місцевого бюджетів.

Заклад буде облаштовано відповідно до табеля оснащення, затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 26.01.2018 №148, зокрема кардіографом, тонометром, глюкометром, а також гематологічним та біохімічним аналізаторами для експрес-аналізу крові.

Типовим проектом будівництва передбачено кабінети двох лікарів, маніпуляційна, кабінет для щеплень, кімната для персоналу, просторі коридори та туалети. Будівля оснащена усіма засобами доступності для людей з інвалідністю.