Прес-центр23 серпня 2020, 11:08

Ми піднімемо державний прапор над українським Луганськом! – Сергій Гайдай

Очільник Луганщини Сергій Гайдай та голова Львівської облради Олександр Ганущин разом підійняли Державний Прапор України

Біля будівлі Луганської обласної державної адміністрації відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України. Почесне право підняти Державний Прапор України разом з очільниками двох областей було надано переможцю міжнародних конкурсів та фестивалів, лауреату міжнародного конкурсу «Monaco Star», володарю Гран-прі міжнародного фестивалю-конкурсу «Соняшник» Миколі Посошку.

«Незалежність України виборювалась під жовто-блакитним прапором. Під ним ішли у бій Герої Крут та бійці повстанської армії. Заради того, щоб він майорів над Луганщиною віддають життя наші кращі сини і доньки! Вірю не за горами той час, коли ми піднімемо державний прапор над українським Луганськом!», – звернувся до гостей свята очільник Луганщини Сергій Гайдай.

У свою чергу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин привітав жителів Луганської області: «На жаль тільки ушосте ми разом із нашими друзями-луганчанами піднімаємо Державний прапор тут, у Сєвєродонецьку, а ваші земляки – у Львові. Адже, якби ми робили так усі 29 років, то Україна, мабуть, ніколи б не знала що таке війна! Ми переможемо і обов’язково приїздимо на свято Державного Прапору до звільненого Луганська!»

А невдовзі Сергій Гайдай разом з Олександром Ганущиним та керівником Сєвєродонецької ВЦА взяли участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника генерал-майору Олександру Радієвському.

«Пишаюсь тим, що разом зі своїми друзями з різних куточків України, ми маємо змогу підіймати прапор у вільному і рідному для мене Сєвєродонецьку. Кажуть, що герої не вмирають, – вони живуть в наших серцях, в нашій пам’яті, але, на жаль, багато синів та доньок України загинули, захищаючи наші свободу та країну», – цими словами голова ОДА закликав присутніх вшанувати пам'ять полеглих хвилиною мовчання, – «Царство небесне всім тим, хто загинув, захищаючи наш мир та спокій, дякую тим, хто зараз захищає нас від ворога. Слава Україні!»

Керівник військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Олександр Стрюк наголосив, що український стяг є символом мужності та сміливості наших захисників, висловив вдячність їх звитязі, самовідданості, згадавши тих, хто поклав своє життя за єдність української держави.

У заході взяли участь керівництво правоохоронних органів, військовослужбовці, ГУ ДСНС України в Луганській області, ВЦА м Сєвєродонецька та патріотично налаштована громада.