Архів новин

21 августа 2020

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт вперше побував на Луганщині

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт відвідав Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп».

«Це чи не єдина в Україні тренувальна база, яка відповідає вимогам спорту вищих спортивних досягнень. Якщо б ми її не зберегли у 2014 та не викупили у попереднього власника - ФСТ «Динамо»», то ми б втратили й усіх кращих спортсменів», -  відкрив зустріч начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов.

Визначено дорожню карту та покроковий план розбудови КПВВ у Щасті та Золотому

Очільник Луганщини Сергій Гайдай разом із радником Віце-Прем’єр-міністра України Олександром Маріновим ознайомились із роботами щодо підготовки до відкриття контрольних пунктів в’їзду-виїзду у містах Щастя та Золоте.

Зокрема, вони оглянули майданчик для розбудови КПВВ у Щасті.

На робочій нараді, яку провів Олександр Марінов безпосередньо на місці, окреслено межі майбутнього пункту пропуску та визначено дорожню карту та покроковий план його розбудови.

КПВВ у Золотому, яке збудували ще у 2016 році, готове до пропуску людей, але вже потребує модернізації.

У Сватівському районі призначено грошову компенсацію на придбання житла трьом дітям-сиротам

Розглянуті відповідні заяви дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа для виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення дітям з метою придбання житла.

За результатами вирішено призначити грошову компенсацію на придбання житла трьом дітям. Сума грошової компенсації кожній дитині складає 385 тис. 361 гривень.

Також надані відповідні доручення управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації та Сватівському районному центру соціальних служб.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 18 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 20 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 3,11 га території у Новоайдарському та  Попаснянському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 14 артилерійських снарядів, 19 мінометних мін і чотири гранати.

Правила поведінки у пожежонебезпечний період

Для уникнення лиха не рекомендується відвідувати ліси на транспортних засобах у період високої пожежної небезпеки.

Перебуваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним для вас, оточуючих і для навколишнього середовища. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1. Розведення багать у лісі.

У Попаснянському районі відремонтують дороги комунальної власності

У Попаснянському районі розпочинають ремонтні роботи автомобільних доріг комунальної власності.

Кошти, виділені з районного бюджету, спрямовані на проведення капітального ремонту асфальтобетонного покриття по вулицях Ціолковського та Сонячна і ремонту асфальтобетонного покриття по вулиці Миронівський міста Попасна.

Крім того, капітальний ремонт очікується на під’їзній частині по вулиці Крамничній у селищі Комишуваха, яка прямує до Комишуваського НВК.

Загальна сума для проведення ремонтних робіт складає понад 5,5 мільйонів гривень.

У Луганській області антирекорд захворюваності на COVID-19: за добу 20 нових випадків

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – дев’ять осіб (три госпіталізовані з пневмонією; шість з кола раніше визначених контактних осіб);

місто Рубіжне – одна (перебувала на самоізоляції після повернення з тимчасово окупованої території);

місто Лисичанськ – сім (шість з кола раніше визначених контактних осіб; ще одна перебувала на самоізоляції після повернення з регіону з «червоним рівнем» епідемічної небезпеки в межах території України);

Комісія ТЕБ та НС переглянула рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19

На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулось 20 серпня, затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

14 регіонів перевищили рівень захворюваності нових випадків на 100 тисяч населення за останні два тижні. Наразі нараховується 14 «червоних зон», 75 – «помаранчевих», 106 – «жовтих».

До «червоної зони» буде віднесено:

місто Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області;

місто Самбір Львівської області;

На Луганщині СБУ виявила схрон з протитанковими мінами та гранатами

Співробітники Служби безпеки України виявили у Луганській області схрон з військовими засобами ураження.

Із схованки, розміщеної у напівзруйнованій будівлі на околицях Попасної, правоохоронці вилучили три бойові протитанкові міни ТМ-62 загальною масою вибухової речовини 24 кілограми тротилу, сім гранатометних пострілів ВОГ-25, шість гранат РГД-5 та велику кількість набоїв калібру 5,45 мм.

Підприємства Луганщини сплатили понад 17 мільйонів екологічного податку

За січень-липень 2020 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 17,1 млн гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів зараховано 8,4 млн гривень, до державного бюджету – 8,7 млн гривень.

Упродовж січня-липня 2020 року на обліку в територіальних органах податкової служби регіону перебуває понад 1,4 тис. юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.