Архів новин

06 августа 2020

Понад 27,3 млн гривень отримали учасники за скасоване пробне ЗНО

Станом на 3 серпня Міністерство освіти і науки спільно з АТ КБ «ПриватБанк» повернуло кошти за пробне ЗНО у закладах освіти 110 тис. 554 учасникам.

Повернуто 27 млн 354 тис. гривень, що складає 52,15 % від загальної суми (52 млн 450 тис. гривень).

Нагадаємо, що для вчасного та повноцінного повернення коштів тим, хто їх сплатив, Мінфін спільно з МОН напрацював найбільш спрощену процедуру через АТ КБ «ПриватБанк».

Проведення виплат відбувається у період з 1 липня до 1 грудня 2020 року через відділення АТ КБ «ПриватБанк».

Грантові програми для підприємців Луганщини та Донеччини

Данська Рада у справах Біженців – Данська Група з розмінування (DRC–DDG) інформують про грантові конкурси для покращення економічної ситуації Східної України, зокрема, від наслідків поширення COVID-19.

Підтримка від DRC-DDG надається в рамках «Програми економічного розвитку східної України», яка фінансується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва (SDC) та Урядом Великої Британії (DFID).

Програми діють на підконтрольних Уряду України територіях Донецької та Луганської областей.

Для участі доступні наступні грантові конкурси:

Юний житель Марківщини отримав 200 балів із ЗНО з хімії

Випускник опорного закладу освіти Марківська гімназія Антон Косаревич отримав найвищий результат зовнішнього незалежного оцінювання з хімії – 200 балів.

Ця перемога була здобута і завдяки його вчителю Маргієвій Лоріні Аліханівні.

Вітаємо! Луганщина пишається вами!

Академічний симфонічний оркестр запрошує на концерт із програмою «Золоті арії та увертюри»

14 серпня о 18:00 в концертному залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва відбудеться виступ Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії із програмою під керівництвом запрошеного диригента, Народного артиста України Володимира Гаркуші (м. Дніпро).

За наполяганням Президента уряд вирішив проблему несправедливого пенсійного забезпечення родин загиблих учасників АТО/ООС

Кабінет Міністрів України за наполяганням Президента Володимира Зеленського ухвалив рішення про надання адресної допомоги до пенсій членам родин військовослужбовців, зокрема добровольців, які загинули під час участі в АТО/ООС.

Глава держави наголосив, що пенсійне забезпечення родин полеглих учасників АТО/ООС було несправедливим. Існувала різниця у розмірі виплат рідним військовослужбовців, які загинули у 2014-2015 роках, і рідним тих героїв, які полягли пізніше.

Обласною комісією ТЕБ і НС затверджено зміни до протиепідемічних заходів, прийняті Урядом

Засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій провів сьогодні, 6 серпня, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Повідомлено, що за весь час досліджень в області зареєстровано 791 підозрілий випадок захворювання на коронавірус, з яких 136 підтверджено. Інтенсивний показник складає 20,48 на 100 тисяч населення.

Серед осіб, що лікуються, хворих у тяжкому стані та тих, яким необхідно підключення до апарату ШВЛ, не спостерігається. Середній термін лікування складає 24 доби.

У селі Великочернігівка Станично-Луганського району триває будівництво медичної амбулаторії

Наразі завершено зведення зовнішніх стін та внутрішніх перегородок. Під підлогу ущільнено ґрунт щебенем й будівельною сумішшю, замощено теплоізоляційними плитами та залито бетоном. Виконано монтаж вікон. Зведено дах з улаштуванням пара-гідроізоляції.

Тривають внутрішні оздоблювальні роботи. Ведеться планування й облаштування прилеглої території, укладання тротуарної плитки.

Скасовано рішення конкурсного комітету за об’єктом конкурсу з перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області

15 липня 2020 року відбувся конкурс з перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області, за результатами якого конкурсним комітетом було визначено переможців конкурсу та запропоновано Управлінню промисловості, транспорту та зв’язку облдержадміністрації, що є організатором автомобільних перевезень на території області, укласти з ними договори на перевезення пасажирів.

Одужали вісім осіб після лікування від COVID-19 на Луганщині. В Україні черговий антирекорд – 1318 випадків за добу

Слід зазначити, що в області на цей час нових захворілих не зафіксовано.  

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 136 осіб.

З них одужали – 114; лікується – 21 (9 – на стаціонарі; 12 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 5,45 %.

ООН оголошує конкурс бізнес-грантів на сході України

Програма ООН із відновлення та розбудови миру за підтримки Європейського Союзу, уряду Королівства Данія та уряду Японії оголошує конкурс малих бізнес-грантів на започаткування, відновлення чи розширення мікро-, малих та середніх підприємств на підконтрольних уряду України територіях Луганської та Донецької областей, та в окремих районах та містах Запорізької області уздовж узбережжя Азовського моря.

Президент підписав закон про збільшення стипендії дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до статті 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» щодо посилення соціального захисту учнів, студентів (курсантів) з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та деяких інших осіб» № 785-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 14 липня.