Прес-центр6 серпня 2020, 11:08

Обласною комісією ТЕБ і НС затверджено зміни до протиепідемічних заходів, прийняті Урядом

Засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій провів сьогодні, 6 серпня, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Повідомлено, що за весь час досліджень в області зареєстровано 791 підозрілий випадок захворювання на коронавірус, з яких 136 підтверджено. Інтенсивний показник складає 20,48 на 100 тисяч населення.

Серед осіб, що лікуються, хворих у тяжкому стані та тих, яким необхідно підключення до апарату ШВЛ, не спостерігається. Середній термін лікування складає 24 доби.

Основні показники щодо послаблення або запровадження карантинних обмежень: інцидентність за останні сім днів – 1,5; середня кількість тестувань – 52,21; коефіцієнт виявлення випадків інфікування – 0,8 %.

Зауважено, що погіршення епідеміологічної ситуації не спостерігається, підстав стосовно посилення в області карантинних протиепідемічних заходів відсутні.

За останній тиждень виявлено 10 хворих: 3 – контактні по родині, 7 – з інших міст та ОРДЛО.

Із 136 підтверджених випадків: 43 – прибули із РФ або ОРДЛО, 10 – з інших регіонів України, 85 – місцева передача коронавірусної інфекції. 68 з них – родинні контакти.

За підсумками засідання, зокрема, доручено під час підготовки та проведення навчального року забезпечити виконання вимог, визначених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 № 42, продовжити проведення регулярних моніторингових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах карантину.

Крім того, затверджені заборони, про які йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641.

Так, забороняється перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок; на вулиці без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи; самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.

Важливо, що заборонено перетин державного кордону іноземцями та особами без громадянства (крім осіб, зазначених у Постанові) без наявного поліса страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною, яка має представництво в нашій країні чи договірні відносини із страховою компанією в Україні, та покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні.

Зазначено, що особі, визначеній в Постанові, в якої відсутній поліс страхування, буде відмовлено в перетині державного кордону в порядку, визначеному статтею 14 Закону України «Про прикордонний контроль».

Щодо перетину КПВВ на тимчасово окуповані території Луганської області та виїзду з них, то його заборонено іноземцям та особам без громадянства без наявного поліса страхування.