Прес-центр20 лютого 2020, 13:02

Минулоріч кількість пожеж в області скоротилась майже на 18 %

Під час зборів керівного складу територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області підбито підсумки роботи у 2019 році та визначено основні завдання на поточний рік.

«Забезпечення техногенної та природньої безпеки вимагає впровадження кардинальних заходів. Перш за все, це профілактика та попередження самої можливості виникнення надзвичайної ситуації. Ми повинні зосередитись на пріоритетах щодо попередження та оперативного реагування на такі події», - наголосила заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, відкриваючи засідання.

Серед доручень на 2020 рік – виконання плану дій місцевих органів влади та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків.

Також будуть вжиті заходи із накопичення матеріальних цінностей до місцевих матеріальних резервів для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Крім того, дано завдання визначити та облаштувати місця масового відпочинку населення на водних об’єктах Луганщини протягом купального сезону, а також забезпечити безпечний відпочинок населення в цей період.

Цьогоріч слід завершити технічну інвентаризацію захисних споруд цивільного захисту, в першу чергу, комунальної форми власності та приведення їх в належний стан, відновлення функціонування за призначенням та їх доукомплектування засобами цивільного захисту та майном.

Система оповіщення населення має перебувати в постійній готовності до використання. На цьому наголосив начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Мирошниченко.

Щодо підбиття минулорічних підсумків він зауважив, що територіальна підсистема продовжувала функціонувати в режимі надзвичайної ситуації державного рівня.

Володимир Мирошниченко повідомив, що за 2019 рік на Луганщині сталося 2140 пожеж, де врятовано 153 особи. У порівнянні з 2018 роком кількість пожеж зменшилася на 17,7 %.

Тривала робота відносно планування заходів цивільного захисту, були організовані навчання та тренування у сфері цивільного захисту, комплексні та контрольні перевірки ланок територіальної підсистеми.

Загалом протягом року в містах та районах області проведено 418 спеціальних об’єктових тренувань та навчань з цього приводу.

Стосовно функціонування системи оповіщення доповідач зазначив, що у процесі задіяні 97 електросирен, 15 радіотрансляційних вузлів, 2890 радіоточок, 127 вуличних гучномовців та акцентував – відповідальність за стан оповіщення  покладається на органи місцевої влади.