Прес-центр12 грудня 2016, 15:12

На Луганщині підвели підсумки обласного етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

У Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» щодо підбиття підсумків обласного етапу щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». У заході взяли участь члени обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, заступник голови ради, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, представники міжнародних гуманітарних організацій, зокрема, Фонду народонаселення ООН, «Лікарі миру» та ОБСЄ.

Елеонора Поліщук розповіла про основні обласні заходи, проведені в рамках акції, серед них: відкриття муралу «Зупинимо насильство над жінками», три виїзні комунікаційні майданчика із протидії насильству, до яких було залучено суб’єктів взаємодії щодо попередження насильства з усіх міст і районів області, обласний Форум щодо захисту прав жінок з інвалідністю «Жінки з інвалідністю – міфи та реальність».

Учасники поділилися враженнями щодо проведених заходів. Так, відзначено неформальний підхід, адже у кожному виїзному засіданні учасники долучилися до молодіжних акцій, флеш-мобів, практичних занять щодо попередження насильства. Важливим став факт проведення саме виїзних заходів, адже тільки на місцях можна ознайомитися із ситуацією та почути людей-практиків. Усього під час заходів обговорено 35 питань, залучено більше 400 осіб, розповсюджено близько тисячі інформаційних матеріалів. Окремо директор Департаменту подякувала Фонду народонаселення ООН за дієву підтримку в організації та проведенні заходів.

Під час обговорення відзначено, що ситуація, в якій опинилися мешканці Луганської області, продемонструвала партнерську солідарність по відношенню до проблематики насильства.

Усі напрацювання, пропозиції та зауваження, отримані в рамках проведених заходів, викладено у проекті протокольного рішення, яке також було обговорено в ході засідання.