Архів новин

23 декабря 2016

Загальноосвітні школи Луганщини отримали 397 комп’ютерів відповідно до угоди між урядами КНР і України

23 грудня за участю заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик та директора Департаменту освіти і науки Луганської ОДА Юрія Стецюка відбулася передача загальноосвітнім навчальним закладам всіх міст та районів Луганщини комп’ютерів, які були надані нашій державі Китайською Народною Республікою відповідно до угоди між урядами КНР і України.

З наступного року стипендії студентам будуть розподілені на академічні та соціальні

С 1 січня 2017 року Кабінетом Міністрів України будуть внесені зміни до порядку виплати студентам стипендій, а саме: передбачається розподіл їх на академічні та соціальні.

Академічні стипендії фінансуватимуться через Міністерство освіти і науки України, соціальні – через Міністерство соціальної політики України.

Вищими навчальними закладами І-ІV рівнів акредитації проводитимуться відповідна робота щодо формування списків дітей пільгових категорій для подальшої передачі органам соціального захисту населення області, які забезпечать їх фінансування. 

В облдержадміністрації відбувся правовий всеобуч щодо профілактики та боротьби з корупцією

23 грудня заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у роботі антикорупційного правового всеобучу «Державна влада та громадськість Луганщини, сумісними зусиллями на профілактику та боротьбу з корупцією, через правовий всеобуч!»

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, центральних органів виконавчої влади, контролюючих органів та правоохоронних відомств.

В облдержадміністрації презентували Програму економічного і соціального розвитку Луганської області на 2017 рік

На засіданні колегії облдержадміністрації виконуюча обов’язки директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА Людмила Ахтирська розповіла про Програму економічного і соціального розвитку Луганської області на 2017 рік.

Як зазначила доповідач, основною метою програми є забезпечення розвитку реального сектору економіки і на цій основі поліпшення якості життя населення, максимально можливого зменшення негативних соціально-економічних наслідків, які виникли в області.

Привітали енергетиків!!!

Протягом 22 та 23 грудня заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко разом з керівниками Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження відвідали ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», ДП «Северодонецька ТЕЦ» та ДТЕК «Щастинська ТЕС» та прийняли участь в урочистих заходах з нагоди Дня енергетика.

На Луганщині вшанували кращих працівників архівних установ

У Луганській облдержадміністрації відбулися урочистості, присвячені Дню працівників архівних установ.

В святковому заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська, працівники Державного архіву, архівних відділів райдержадміністрацій та міських рад, архівних підрозділів підприємств, установ, організацій.

Дивіться на телеканалі ЛОТ

Сьогодні, 23 грудня, о 19:00 в ефірі телеканалу ЛОТ інтерв’ю Юрія Гарбуза провідним журналістам області «Нова Луганщина: час губернатора».

Роз’яснення особливості виплати пенсій за січень 2017 року

Зазвичай пенсії виплачуються щомісяця у період з 4 по 25 число в установлену дату виплати, яка відома кожному пенсіонеру.

З метою забезпечення своєчасної виплати пенсій з урахуванням святкових та вихідних днів у січні 2017 року 21 грудня Урядом прийнято рішення, яким встановлено, що частково пенсію за січень 2017 року буде виплачено у грудні 2016 року.

Пенсіонерам, які отримують пенсію через банківські установи і мають дату виплати пенсії з 4 по 15 січня 2017 р. включно, пенсія на їх банківський рахунок буде зарахована у період з 27 по 29 грудня.

Відбудеться відкриття кардіохірургічної лабораторії малоінвазивних втручань

26 грудня 2016 року о 15:00 на базі кардіологічного відділення Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні (вул. Єгорова, 2б) відбудеться відкриття катетерної лабораторії для надання ендоваскулярної кардіохірургічної допомоги хворим з ішемічною хворобою серця і гострим інфарктом міокарда.

Цього ж дня фахівці Інституту серця МОЗ України проведуть оперативні втручання двом кардіологічним хворим.

Вартісні процедури коронографії та стентування для хворих з усієї області будуть безкоштовними – фінансування передбачене обласною та міською програмами.

Конкурсний відбір проектів (програм), які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році, продовжено

З метою підготовки якісних проектів регіонального розвитку та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 №196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» регіональна комісія оголошує про подовження конкурсного відбору інвестиційних програм (проектів), які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році.

Термін прийому документів для участі в конкурсному відборі інвестиційних програм (проектів): з 26.12.2016 до 20.01.2017.

За «круглим столом» відбулося обговорення проекту обласного бюджету на 2017 рік

Учора, 22 грудня, заступник директора Департаменту – начальник бюджетного управління Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Анікієва представила на розгляд членів громадської ради при облдержадміністрації проект обласного бюджету на наступний рік.

Вона звернула увагу присутніх на особливості бюджету 2017 року, почавши розмову з розміру мінімальної заробітної плати, який з 1-го січня наступного року встановлюється на рівні 3200 грн, або в 2 рази більше, ніж розмір прожиткового мінімуму для працездатних громадян.

На Луганщині шестеро жінок отримали почесне звання «Мати-героїня»

Відповідно до Указу Президента України від 8 грудня 2016 року
№ 548/2016 шість жінок-мешканок Луганської області нагороджені почесним званням «Мати-героїня».

Із числа нагороджених троє жінок із Старобільського району, по одній – із Попаснянського району та міст Лисичанськ і Сєвєродонецьк.

В облдержадміністрації обговорили ситуацію на ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот»

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко провів нараду щодо проблем та перспектив роботи підприємств хімічної галузі в 2017 році.

У роботі наради взяли участь керівництво Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації, представники служби зайнятості, Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України та підприємств хімічної галузі області.

У селі Піски Новопсковського району відремонтували дитячий садок

На Луганщині триває відновлення закладів соціальної сфери.

В облдержадміністрації обговорили ситуацію на ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот»

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко провів нараду щодо проблем та перспектив роботи підприємств хімічної галузі в 2017 році.

У роботі наради взяли участь керівництво Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації, представники служби зайнятості, Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України та підприємств хімічної галузі області.

Новини АТО: на Луганщині не змовкають ворожі обстріли

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко повідомив, що протягом минулої доби та після півночі противник шість разів відкривав вогонь у напрямку населених пунктів вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по позиціях сил АТО поблизу сіл Кримське і Лопаскине Новоайдарського району тричі застосовувалися 82-мм міномети, протитанкові керовані ракети, автоматичні гранатомети та великокаліберні кулемети.