Прес-центр23 грудня 2016, 10:12

В облдержадміністрації обговорили ситуацію на ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот»

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко провів нараду щодо проблем та перспектив роботи підприємств хімічної галузі в 2017 році.

У роботі наради взяли участь керівництво Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації, представники служби зайнятості, Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України та підприємств хімічної галузі області.

Одним з основних питань, що були винесені на розгляд, – це перспективи подальшої роботи ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот».

Задля недопущення скорочень на підприємстві та соціальної напруги в області в умовах військової агресії проти нашої країни облдержадміністрація робить усе можливе щодо розробки важелів впливу на ситуацію.

За умови державної підтримки вирішення ключових питань організації виробничої діяльності підприємства, а саме, зниження ціни на газ, впровадження антидемпінгової політики, з’єднання з Об’єднаною енергосистемою України та  оптимізації робочого часу працівників, можливо уникнення загрози їх звільнення.

За підсумками обговорень Юрій Клименко акцентував увагу присутніх на необхідності вжиття заходів сприяння щодо відновлення виробничої діяльності ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот». З урахуванням тривалого часу підготовчого періоду, необхідно розглянути усі можливі шляхи захисту інтересів працівників підприємства.

Департаментом регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації найближчим буде підготовлена та надіслана низка звернень: до НАК «Нафтогаз України» щодо встановлення фіксованої ціни на газ хімічним підприємствам, які використовують його у виробництві в якості сировини; Прем’єр-міністра України щодо необхідності антидемпінгових заходів для підтримки вітчизняних виробників мінеральних добрив; до державної фіскальної служби України щодо врегулювання проблем з зарахуванням ЄСВ ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот».

Керівництво облдержадміністрації різко негативно ставиться до загрози скорочень працівників на ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання« Азот», стоїть на захисті інтересів трудових колективів і робить усе можливе для недопущення подібного розвитку подій.