Архів новин

07 декабря 2016

Рятувальники області продемонстрували свою майстерність під час навчань у Лисичанську

Сьогодні, 7 грудня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та заступник начальника Головного управління ДСНС України у Луганській області з реагування на надзвичайні ситуації Максим Мельник взяли участь у навчаннях з гасіння пожеж в закладах з масовим перебуванням людей, ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з виявленням вибухонебезпечних та радіоактивних предметів.

Інформація щодо особливих умов дорожнього руху у межах прикордонної смуги

На ділянках доріг у межах прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району діють особливі умови дорожнього руху, інформує Луганський прикордонний загін.

 

Так на вимогу уповноваженої особи Держприкордонслужби, відповідно до вимог Правил дорожнього руху із змінами внесеними ПКМУ від 9 листопада 2016 р. № 790, водій повинен зупинитися з дотриманням цих Правил.

 

Інформація щодо освоєння коштів державного фонду регіонального розвитку станом на 2 грудня поточного року

Постановою Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 № 432-р та від 13.07.2016 № 480 «Про внесення змін до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2016 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, у тому числі тих, що фінансуються з метою погашення кредиторської заборгованості, зареєстрованої органами Державної казначейської служби станом на 1 січня 2016 року» - для Луганської області передбачено фінансування 35 проектів на суму 193,7 млн грн, у тому  числі 2 проектів  об’єднаних територіальних громад загальною вартіст

Запустили головну транспортну артерію між Сєвєродонецьком і Лисичанськом.

6 грудня відбулося відкриття відремонтованого мосту через річку Сіверський Донець, що з'єднує міста Сєвєродонецьк та Лисичанськ. На відкритті були присутні представники ЄС в Україні, керівництво Сєверодонецька, а також керівники Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації. Підрядником, при проведенні робіт, було замінено близько 3 тис. кв. м дорожнього покриття та близько 1 тис. кв. м. тротуару, відновлено освітлення проїжджої частини моста, освітлення підмостового простору і аварійне освітлення.

Сергій Савчук: Законопроект №4334 щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел економічно вигідний інвесторам, споживачам та країні в цілому

Законопроект №4334 щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел вже прийнято за основу у першому читанні у Верховній Раді України. Нагальним є його розгляд та прийняття Парламентом у другому читанні. Саме цьому питанню була присвячена нарада, яка відбулася 29 листопада в Держенергоефективності під головуванням Голови Агентства Сергія Савчука за участю народних депутатів України.

В Луганській області військовослужбовців привітали з Днем Збройних Сил України

6 грудня заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц привітав військовослужбовців з нагоди Дня Збройних Сил України, яке відбулося у Новотошківці Попаснянського району. У заході також взяли участь керівник Новотошківської ВЦА Сергій Шакун, заступник голови Рівненської райради Микола Сальчук, командир механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади Володимир Сіленко, представники Попаснянської райдержадміністрації, волонтери, небайдужі громадяни та ,звичайно ж винуватці свята – військовослужбовці.

 

Юрій Гарбуз: День місцевого самоврядування – свято людей, яких обирає і яким довіряє суспільство

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітав з Днем місцевого самоврядування, який на обласному рівні відзначався у м. Новоайдар, депутатів і голів сільських, селищних, міських та районних рад.

В Луганській області продовжуються роботи з розмінування місцевості

Протягом минулої доби, піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 3,84 га місцевості: у місті Сватове, на місці зруйнованих пожежею складів ракетно-артилерійського озброєння, у Станично-Луганському та Новоайдарському районах. Виявлено та вилучено 29 вибухонебезпечних предметів на території Луганської області, а саме: 17 артилерійських снарядів, 1 реактивний снаряд, 2 мінометних мін та 9 підривників.

До розмінування було залучено 27 піротехніків та 10 одиниць техніки.

 

Нагадуємо!

 

Юні луганчани з особливими потребами долучились до акції «Дитинство без меж!»

Днями у столиці України, на базі Позашкільного навчального закладу «Зміна», відбувся захід для дітей з особливими потребами. Там вони долучились до флешмобу за участю вихованців ПНЗ «Зміна» та творчих виступів вихованців та гостей акції.

 

«Луганщина. ua» - новий бренд обласної газети

Рішенням загальних зборів трудового колективу  редакції затверджено  новий логотип газети «Вісті Луганщини».  За одностайним рішенням журналістів  видання буде виходити  з друку під брендом «Луганщина. ua».

«Таке рішення прийняте не випадково, адже, на нашу думку, бренд видання має бути лаконічним та таким, що однаково сприймається як  україномовними, так російськомовними читачами. Крім того,  це головний  інструмент маркетингу, який  і впливає на збутову політику», - прокоментував  подію головний редактор  газети  Олександр Смєтанкін.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня місцевого самоврядування

Шановні голови і депутати місцевих рад! 

Шановні працівники органів місцевого самоврядування!

 

Щиросердно вітаю вас з Днем місцевого самоврядування,  відзначення якого засвідчує демократичний поступ нашої держави! Це свято людей, яких обирає і яким довіряє суспільство. У Луганській області у місцевих радах різних рівнів працює 334 депутати районних рад, 363 депутати міських рад, 390 депутатів селищних рад, 1773 депутати сільських рад, три голови міст обласного значення та 140 голів сільських рад.

Новини АТО: ворожі обстріли на Луганщині набули систематичний характер

Протягом минулої доби бойовики 10 разів обстрілювали позиції українських військовослужбовців вздовж лінії розмежування, у тому числі із забороненої Мінськими домовленостями зброї.

Зокрема у напрямку сіл Новоолександрівка та Новозванівка Попаснянського району російсько-терористичні війська вісім разів застосовували 82-мм міномети, БТР, зенітні установки, гранатомети різних типів та стрілецьку зброю.