Прес-центр20 грудня 2016, 16:12

На Луганщині реалізуються заходи щодо протидії розповсюдження грипу та ГРВІ

В облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ, де йшлося  про ситуацію з захворюваністю на грип та ГРВІ в області. Про це розповіли в.о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка, завідуюча інфекційним відділенням Сєвєродонецької багатопрофільної лікарні Олена Коляденко та заступник генерального директора КП «Луганська обласна «Фармация Півнвіч» Віталій Новіков.
Під час виступу Ольга Рибалка зазначила, що сьогодні епідемічний поріг в області перевищено на 5,7 %. У пік захворюваності, що припав на 47 тиждень поточного року, зафіксовано 4225 випадків зараження ГРВІ та грипом. Було госпіталізовано 243 особи, серед них 152 дитини, понад 50 % відсотків захворювань – це діти віком до 14 років. За останній тиждень клінічно зареєстровано 58 випадків зараження грипом.
Для нерозповсюдження захворюваності на карантин зачинено 96 шкіл області.  
В облдержадміністрації розроблено план заходів щодо протидії розповсюдження епідемії, у рамках якого було проведено інформаційну роботу серед працівників закладів охорони здоров’я для ведення моніторингу поточного перебігу захворюваності на грип і ГРВІ у населених пунктах. У плані розглянуті групи ризику, алгоритм призначення медикаментозного лікування тощо.
Також речники брифінгу нагадали про правила особистої безпеки під час підвищення ступеню захворюваності у регіоні.