Прес-центр26 квітня 2017, 16:04

На Луганщині вшанували пам’ять жертв аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 26 квітня, у Сєвєродонецьку біля пам’ятника «Жертвам Чорнобиля» відбувся мітинг-реквієм з нагоди 31-ї річниці Чорнобильської трагедії. 

Віддати шану пам’яті загиблим прийшли перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, представники міської влади, обласної та міської громадських організацій «Ветерани Чорнобиля Луганщини», правоохоронних структур, учасники ліквідації наслідків аварії.

У своєму виступі Роман Власенко зазначив: «Трагедія забрала життя 35 тисяч українців, кожен десятий з яких – луганчанин. Сьогодні в області проживає майже 3500 ліквідаторів. Це люди великої відповідальності і професійного обов’язку. Ми віддаємо данину тим, кого немає вже поруч, безпосередньо ліквідаторам і тим, хто був змушений залишити рідні домівки – евакуйованим і переселенцям із зони відчуження».

Під час заходу один із ліквідаторів прочитав авторський вірш, присвячений тим трагічним подіям.   

На честь подвигу людей, які своїм життям захистили людство від радіаційного лиха, відбулась поминальна молитва за загиблими.

По закінченню учасники заходу поклали до пам’ятника квіти та вшанували жертв і ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС хвилиною мовчання.