Прес-центр3 серпня 2020, 09:08

На Луганщині вшанували пам'ять жертв нацистського геноциду ромів

З нагоди відзначення Міжнародного дня голокосту ромів вчора, 2 серпня,  у місті Кремінна біля Пам’ятного знаку «Геноцид ромського народу» відбувся обласний меморіальний захід.

Вшанувати пам'ять представників ромської національності, які стали жертвами геноциду під час Другої світової війни, прийшли представники обласної влади, представники ромської спільноти Кремінського району і члени громадської організації «Ромаї дума».

Меморіальний захід відкрила заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська. У своєму виступі вона зазначила, що трагедія голокосту – це урок для всього людства, пересторога щодо небезпеки поширення ксенофобії, упередженого ставлення до представників інших народів та культур.

Під час заходу відбулась Богослужбова відправа (літії) за загиблими ромами. Усі присутні вшанували пам'ять жертв геноциду хвилиною мовчання та поклали квіти до Пам’ятного знаку.

Слід зазначити, що цьогоріч  за ініціативи місцевої ромської громади і за підтримки міської ради у Кремінній був встановлений пам’ятний Знак ромам, постраждалим від фашистського терору у 1939 – 1945 роках.