Прес-центр6 грудня 2016, 12:12

Ніхто не має права перешкоджати нам здійснювати мовлення на своїй, українській землі – Глава держави

Мовлення українських телеканалів та радіо буде відновлено на всій території України для того, щоб і мешканці окупованих районів Донецької та Луганської областей мали можливість дивитися українські телеканали, заявив Президент Петро Порошенко.  

«Це (відновлення мовлення – ред.) відбувається не тільки тут, ми будемо відновлювати мовлення і в Волновасі, жителі окупованого Криму теж матимуть можливість слухати і дивитися українське телебачення.  Впевнений, що на цьому робота не буде завершена», - наголосив Глава держави під час робочої поїздки в Донецьку область, де взяв участь у відкритті відновленої телерадіовежі на горі Карачун поблизу Краматорська.

На переконання Петра Порошенка, це сприятиме відновленню суверенітету та територіальної цілісності держави.

«Я вважаю це першим пріоритетом. Це ключовий елемент перемоги у гібридній війні, яку проти нас розв’язала Росія як держава-агресор. І дуже важливо, що ми зараз маємо можливість відновлювати мовлення», - сказав він.

«Я поставив завдання і з території Херсонської області ми будемо відновлювати, в тому числі й недалеко від Чонгару, встановлювати передавачі для того, щоб мешканці окупованого Криму мали можливість безперешкодно слухати, чути і дивитися українські телеканали», - повідомив Петро Порошенко.

«Наголошую, що це відбувається у повній відповідності до українського, міжнародного законодавства і ніхто не має права перешкоджати нам здійснювати мовлення на своїй, українській землі», - резюмував Глава держави.

 

http://www.president.gov.ua/news/nihto-ne-maye-prava-pereshkodzhati-nam-...