Прес-центр23 березня 2021, 09:03

Особливі умови надання допомоги учасникам АТО/ООС – на порядку денному Всеукраїнської конференції лікарів в Рубіжному

Стан надання стоматологічної та щелепно-лицевої допомоги учасникам бойових дій АТО/ООС та їх родинам розглянули на першій Всеукраїнській конференції лікарів за цією тематикою.

Для вирішення питань, що існують, у Рубіжному зібралися провідні фахівці щелепно-лицевої хірургії з Києва, Львову, Вінниці, Одеси, Дніпра, Запоріжжя та інших міст.

До обговорень, що відбулися в міському Палаці культури, долучилися безпосередньо учасники бойових дій АТО/ООС, які проживають на Луганщині.

Крім того, спеціалісти взяли участь у відкритті центру щелепно-лицевої хірургії, де й була проведена перша операція.

«Дякую гостям за те, що знайшли можливість відвідати Луганщину та підняти важливу проблему в сфері щелепно-лицевої  хірургії», – зазначив заступник голови ГО «Спілка ветеранів АТО м. Рубіжне» Андрій Трощий.

Саме йому в новому центрі, директором якого є Олексій Бурцев, зробили операцію, яку провів Мирон Угрин, президент ГО «Національна спілка стоматологів України», кандидат медичних наук, доцент ЛНМУ ім. Д. Галицького, заслужений лікар України.

Як зазначили спеціалісти, важливо надавати не тільки методологічну, а й практичну допомогу, що вони й робитимуть на Луганщині згідно з потребами місцевих жителів.

Крім того, наголошено, що учасникам АТО/ООС нашої області будуть надані особливі умові для отримання меддопомоги в цьому медзакладі.

До обговорень долучилися керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації та місцевих органів влади, головні лікарі.