Прес-центр21 серпня 2019, 08:08

Питання співпраці між бізнесом та банківськими установами обговорювалися під час зустрічі в облдержадміністрації

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів  робочу зустріч з питань кредитування інвестиційних проектів суб’єктів малого та середнього підприємництва Луганської області.

Відкриваючи захід, очільник області зазначив, що важливим фактором відродження регіону є економічне відновлення та розвиток мікро-, малих та середніх підприємств.

«Сьогодні одним із проблемних питань для бізнесу залишається обмеженість власних фінансових ресурсів на розвиток підприємства та досить високі відсоткові ставки за банківськими кредитами», – зауважив він.

Про це неодноразово говорилося під час зустрічей голови облдержадміністрації із підприємцями у липні - серпні цього року.

Голова ради підприємців при облдержадміністрації Михайло Івонін поінформував учасників заходу про проблеми, з якими стикається бізнес при отриманні кредитів.

У свою чергу, керівники банківських установ: філії – Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк», Сєвєродонецького відділення АТ КБ «Приватбанк», відділення № 356/12 м. Сєвєродонецька ПАТ АБ «Укргазбанк» та Сєвєродонецького відділення  АБ «Кліринговий дім» ознайомили присутніх з умовами кредитування, реалізацією спеціальних програм щодо фінансування малого та середнього підприємництва.

Директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук повідомив, що у минулому році обласною владою вперше запроваджено механізм фінансової підтримки суб’єктів малого і середнього підприємництва у вигляді часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, отриманими у банках на реалізацію проектів.

У 2018 році на таку фінансову підтримку виділено 500 тис. гривень.

Цьогоріч заплановано з обласного бюджету виділити 2 млн гривень.

Також у вересні розпочне працювати Програма з відновлення фінансування інвестиційних проектів малих і середніх підприємств на Сході України у рамках проекту «Підтримка Європейського Союзу для Сходу України», що реалізується Німецьким державним банком розвитку (KfW) через Німецько-Український Фонд (НУФ).

Вже проведено інформаційну кампанію серед підприємців області та органів місцевої влади щодо цієї Програми.