Прес-центр8 серпня 2019, 17:08

Плани історичних місць та детальні плани територій Луганщини розглянуті архітектурно-містобудівною радою в облдержадміністрації

Засідання архітектурно-містобудівної ради при Департаменті будівництва, енергозабезпечення, архітектури та містобудування облдержадміністрації відбулося сьогодні, 8 серпня.

Крім проектних рішень детальних планів територій в с. Деркулове та в смт Марківка Марківського району під час заходу розглянуті проекти історико-архітектурних опорних планів історичних місць Луганщини. А саме – міст Лисичанськ і Старобільськ та смт Новопсков.

Під час заходу зазначено, що історико-архітектурні опорні плани є основою для проектних рішень у генеральних планах та детальних планах території історичних місць. Без них неможливо підготувати завдання на проектування, надати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, їх використовують при розробці містобудівної та проектної документації об’єктів будівництва.

Для надання повної оцінки проектів їх розгляд відбувався разом із Консультативною радою з питань охорони культурної спадщини управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

У засіданні також узяли участь представники керівництва відповідних населених, органів містобудування та архітектури, розробники проектів.

За підсумком членами ради запропоновано усунути зауваження і продовжити процедури узгодження та затвердження проектів згідно з чинним законодавством.