Прес-центр25 березня 2019, 11:03

Посівна площа сільгоспкультур цьогоріч становитиме понад 800 тис. гектарів, – брифінг

Про це розповіла сьогодні, 25 березня, на брифінгу для ЗМІ заступник директора Департаменту – начальник управління розвитку агропромислового виробництва Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

Так, ярих зернових культур планується посіяти на площі 123 тис. га, технічних культур – 365 тис. га.

Спікер зазначила, що структура посівних площ відповідає нормативам оптимального співвідношення культур у сівозмінах.

Цьогоріч аграрії мають достатнє ресурсе забезпечення для проведення сівби ярих зернових культур в оптимальні терміни та за дотриманням усіх технологічних вимог.

В сільгосппідприємствах та одноосібних господарствах області під урожай 2019 року посіяно 281 тис. га озимих зернових культур, що на 2 тис. га більше, ніж у минулому році. Крім того, озимого ріпаку посіяно 5,7 тис. га.

Слід відзначити, що підживлення озимих культур на зерно вже проведено на площі 59,4 тис. га.

На сьогодні 84 % озимих культур знаходяться  в доброму і задовільному стані. Регулярний моніторинг стану посівів здійснюється Департаментом агропромислового розвитку.

Як повідомила Любов Безкоровайна, в період весняно-польових робіт планується внести майже 67 тис. тонн мінеральних добрив, що на 8,9 тис. тонн більше показників минулого року.

Під врожай 2019 року потреба в насінні ярих культур складає 11,6 тис. тонн.

Щодо оновлення машинно-тракторного парку повідомлено – у минулому році закуплено 543 одиниці техніки на суму 593 млн гривень.

Забезпеченість паливно-мастильними матеріалами на весняно-польові роботи становить 81 % (дизпаливо) та 98 % (бензин).

Загалом, за словами Любові Безкоровайної, на проведення весняно-польових робіт аграріям Луганщини необхідно близько 3,26 млрд гривень. Забезпеченість власними коштами наразі складає 3,1 млрд гривень.