Прес-центр26 серпня 2020, 20:08

Президент призначив мене, щоб бачити виконання поставлених ним завдань та чути від мене пропозиції щодо розвитку регіону – Сергій Гайдай на зустрічі із громадськістю Попаснянщини

Очільник Луганської області Сергій Гайдай в рамках робочої поїздки до Попаснянського району, зустрівся із представниками місцевої влади та громадськістю.

 Він поділився із присутніми планами щодо розбудови Луганщини та, зокрема, повідомив, що вже сьогодні матиме відеоконференції із представниками  Австрійського банку – щодо виділення 150 млн. євро на будівництво обласної лікарні та з китайськими інвесторами – стосовно  залізничної гілки «Лантратівка – Кіндрашівська нова», а це 150 млн. доларів у розвиток області.
Крім того, Сергій Гайдай розповів попаснянам про дороги, які будуть відремонтовані протягом 2020-2021 років, вирішення проблеми забезпечення житлом ВПО та повідомив про реальність  будівництва басейну у Попасній.
«Як тільки ми почнемо розбудовувати спортивні об’єкти, проблематика із підлітковою злочинністю зменшиться на 50%. Це світова статистика. Питання будівництва басейна у Попасній вже погоджене із Міністром молоді та спорту, тож чекаю від вас пакет документів», - звернувся він до голови Попаснянської райдержадміністрації Романа Власенка.
Місцева  влада  висловила занепоєння  долею  Попаснянського Локомотивного депо, єдиного повноцінного залізничного вузлу в області. Мовляв стратегія розвитку Укрзалізниці передбачає його реформування  та скорочення людей.  Очільник Луганщини  запевнив, що вже обговорював збереження депо із Міністром інфраструктури та заручився його підтримкою з цього питання.
Складним виявилось питання функціонування  КП «Первомайськтеплокомуненерго», власник якого залишився на непідконтрольній території. Проте, підприємство забезпечує послугою із централізованого теплопостачання житловий багатоквартирний фонд міст Гірське, Золоте та деяких об’єктів їхньої інфраструктури. Рішенням проблеми є  децентралізація системи опалення, тому її треба провести негайно.
В ході обговорення місцевих проблем також з’ясувалось, що місцева  дорога  «Тошківка – Нижнє», яка дотична до ділянки  траси Р-66 «Сєвєродонецьк-Золоте», фактично не має власника і тому й ремонтувати її нікому. Тож  Сергій Гайдай доручив терміново поставити дорогу на баланс Служби автомобільних доріг у Луганській області, щоб можна було провести ремонтні роботи у комплексі.
У контексті майбутніх реформ жваву дискусію викликало й питання доцільності  модернізації Попаснянського райводоканалу. Однак, позиція Сергія Гайдая була однозначною: необхідно скорочувати витратну частину послуг водопостачання, тому без реконструкції мереж не обійтись.
Наприкінці бесіди Попаснянський міський голова Юрій Онищенко висловив занепокоєння, голові облдержадміністрації можуть запропонувати більш високу посаду і проекти, про які йшлося нікому буде втілювати.
«Президент призначив мене, щоб бачити виконання поставлених ним завдань та чути від мене пропозиції щодо розвитку регіону. І я зроблю усе, щоб його не підвести» – відповів Сергій Гайдай.