Прес-центр15 лютого 2020, 10:02

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Шановні воїни-інтернаціоналісти!

31 рік тому Радянський союз вивів останню військову колону з Афганістану. Традиційно цього дня ми шануємо учасників бойових дій на території інших держав. Понад 160 тисяч українців пройшли через вогонь афганської війни, з них 3360 не повернулися додому.
«Афганці» ризикували життям, отримували бойові поранення у, здавалося б мирний, для країни час. Своїм героїчним життям і своїм ратним трудом вони заслужили на особливе, шанобливе ставлення суспільства.
І сьогодні, коли через військову агресію Росії, Україна перетворилась на поле запеклого збройного протистояння, воїни-інтернаціоналісти одними з перших стали на захист рідної землі, використовуючи свій бойовий досвід. Ви виконуєте  військовий обов’язок громадян, які тоді, на території інших держав.
Низькій уклін вашому подвигу, воїни-інтернаціоналісти! Бажаю вам міцного здоров’я, родинного затишку, добробуту і мирного неба над головою!
 
З повагою
 
Голова Луганської обласної
державної адміністрації – керівник
обласної військово-цивільної адміністрації                            Сергій Гайдай