Прес-центр13 серпня 2019, 15:08

Про діяльність групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Північ» йшлося на брифінгу

Про це сьогодні, 13 серпня, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповів начальник групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Північ» полковник Олександр Ковальчук.

Серед основних завдань групи – комунікація органів державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів, волонтерських, міжнародних організацій, а також координація їх роботи.

Найчастіше допомоги потребують люди, які мешкають у населених пунктах уздовж лінії розмежування. За останній час вирішено багато  таких питань. Зокрема, це відновлення інфраструктури у Попасній, Золотому та Станиці Луганській, усунення інших наслідків після ворожих обстрілів.

Значний обсяг роботи проведено у Станично-Луганському районі під час розведення сил та засобів.

Також військовослужбовці цивільно-військового співробітництва беруть участь в інших заходах.

Серед них обласний та всеукраїнський етапи дитячо-юнацька військово-патріотичної гри «Джура», заходи до Дня захисту дітей, 5-ї річниці визволення міст Луганщини від незаконних озброєних формувань тощо.

Завдяки взаємодії з Міністерством інформаційної політики України «циміки» отримують книжки патріотичного змісту і передають їх до місцевих бібліотек та шкіл.

Крім того, з 5 серпня на Луганщині розпочато концертний тур «Марш Незалежності» до 28-ї річниці незалежності України за участі військового оркестру, який приїхав з Миколаєва.

Про це розповів начальник оркестру, військовий диригент 406 окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова ВМС ЗСУ капітан третього рангу Віталій Мацюк.

Із графіком туру можна ознайомитися за посиланням.