Прес-центр18 березня 2021, 17:03

Розвиток місцевих доріг буде пріоритетом у 2021 році, – Кирило Тимошенко

Команда Президента Володимира Зеленського в цьому році зробить розвиток місцевих доріг одним із пріоритетних напрямів роботи.

Про це заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко сказав на форумі «Управління місцевими дорогами».

«Цього року ми відремонтуємо більшу кількість доріг. І саме місцеві дороги, саме їх розвиток для нас є новим пріоритетом, адже люди у переважній кількості, звичайне населення, їздить саме місцевими дорогами. Як Укравтодор, так і Кабінет Міністрів, Офіс Президента хочуть зробити величезний фокус саме на місцевих дорогах – на їх якість, на швидкість їх відновлення і на гарантії, звісно, щоб через рік ми не переробляли ці дороги», - зазначив Тимошенко.

За його словами, ще минулого року керівництву країни вдалося багато зробити для розвитку дорожньої галузі. Однак коронавірус не відступає, українці більше подорожуватимуть Україною, а отже дороги мають бути якісними.
Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента України і координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко заявив, що в 2021 році будуть відремонтовані та побудовані 6500 км доріг та 245 штучних споруд.

Як повідомив директор Департаменту розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв’язку Луганської облдержадміністрації Андрій Чумак, на ремонт та утримання автодоріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах на 2021 рік за передбачено видатки у сумі понад 539 млн гривень.

Так, ще в лютому розпочато капітальний ремонт мосту через річку Сіверський Донець по вул. Первомайська в Лисичанську, вже укладено договір із підрядником щодо поточного середнього ремонту на ділянці автомобільної дороги О131304 (Сватове – Новомикільське – Красноріченське). По інших напрямках тривають тендерні процедури.