Прес-центр26 серпня 2020, 20:08

Сергій Гайдай допоможе у завершенні реконструкції найстаріших навчальних закладів та Попаснянської районної лікарні

Під час робочої поїздки до Попаснянського району голова облдержадміністрації Сергій Гайдай відвідав  ЗОШ № 21, гімназію №20, центральну районну лікарню та вагоноремонтний завод.
Обидва навчальні заклади мають понад сторічну історію. Завдяки підтримці міжнародних донорів вони реконструйовані, але не усі проблеми вирішені. Очільник області пообіцяв у наступному році допомогти за рахунок обласного бюджету Попасняській ЗОШ №21 побудувати мультіфункціональний спортивний майданчик зі штучним покриттям та відновити стрілецький тир, який не працював понад 20 років, а гімназії – придбати інтерактивні дошки.
Важливо, що протягом дев’яти років на базі гімназії діє Попаснянська районна філія Луганської обласної малої академії наук.
А вже понад два роки як створено ресурсний центр (EnglishResourceCentre) у рамках проєкту Британської ради в Україні.
КНП «Попаснянська центральна районна лікарня», у якій наразі тривають ремонтні роботи, має госпітальну базу на 150 ліжок та оснащена сучасною лікувально-діагностичною апаратурою.
Зокрема, на стаціонарі функціонують рентгенологічний кабінет, лабораторії, кабінети функціональної діагностики, ультразвукового дослідження тощо.
У вересні поточного року  буде змонтований комп’ютерний томограф, під який вже готується приміщення.
Однак, у лікарні відсутнє відділення екстреної медичної допомоги.
Сергій Гайдай доручив підготувати пакет документації, щоб у 2021році включити Попаснянську районну лікарню до проєктів «Великого будівництва» та створити тут сучасне приймальне відділення, поєднане із службою невідкладної медичної допомоги.
Останнім пунктом робочої поїздки очільника Луганщини стало товариство з додатковою відповідальністю «Попаснянський вагоноремонтний завод». Підприємтво спеціалізується на капітальному і деповському ремонті 4-вісних піввагонів, зерновозів, вагонів-цистерн, хопер-дозаторів, платформ, а також на будівництві нових 4-вісних піввагонів. Завод здатний ремонтувати 200 залізничних вагонів щомісяця, однак потерпає від відсутності замовлень.
 У зв’язку з фінансовими складнощами жорстко постало питання передачі до комунальної власності двох п’ятиповерхових гуртожитків та  енергетичних мереж, які де-юре перебувають на зберіганні вагоноремонтного заводу. Фактично не будучи власником об’єктів, підприємство несе значні збитки від їх утримання.
Зокрема, щоб передати гуртожитки до комунальної власності Попаснянському ВРЗ спочатку необхідно виконати 50% ремонтних робіт за власний рахунок, а це від 20 до 30 млн. грн.
Голова облдержадміністрації запросив у керівництва заводу усі висновки щодо ремонту гуртожитків та проєктно-конструкторську документацію, щоб віднайти рішення цієї проблеми.