Прес-центр11 березня 2021, 19:03

Сергій Гайдай передав ключі від шести «швидких», а незабаром ще 10 автомобілів надійдуть до Луганщини

У Лисичанську голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай передав ключі від шести машин екстреної допомоги на базі Сітроен Джампер типу В.

У вітальному слові очільник Луганщини подякував лікарям, які щоденно виконують надважку і вкрай відповідальну роботу: «Шановні медпрацівники та лікарі, сердечно дякую вам за той величезний обсяг роботи, який ви виконуєте у ці непрості часи. Сподіваюсь, що ці автомобілі стануть у нагоді під час рятування життів та здоров’я людей. Вчора ми отримали страшну звістку: у Щасті через технічну несправність сталося загоряння машини екстреної допомоги, бригада якої надавала допомогу двом хворим на COVID-19. На щастя, ніхто не постраждав, а бригада «швидкої» змогла навіть врятувати медичне устаткування. Дуже символічно, що сьогодні ми передаємо Щастинському центру екстренної медичної допомоги новий автомобіль», – також він проанонсував подальше оновлення автопарку «швидких», – «Наразі ми готуємо документи на отримання ще 10 автомобілів, які ще краще, адже будуть повнопривідними».

Вартість однієї автівки, що була передана сьогодні, складає 1,98 млн грн, а загальна вартість шести машин склала 11,88 млн грн. Варто зазначити, що вони обладнані сучасними кисневими концентраторами.

Два нових автомобілі екстреної допомоги передані Лисичанській станції ЕМД, два – Рубіжанській і по одній у Старобільську та Щастинську.