Прес-центр4 серпня 2020, 12:08

Сергій Гайдай вручив ключі від службових автомобілів для медиків трьох сільських амбулаторій

Це – Кремінська міська лікарська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини № 3 КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кремінської районної ради», Валуйська сільська лікарська амбулаторія  загальної практики – сімейної медицини та Широківська сільська лікарськоа амбулаторія КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Станично-Луганської районної ради».

«Автомобілі комфортні і надійні. Ними буде зручно пересуватись по відремонтованим у рамках реалізації ініціативи Президента України «Національний проєкт «Велике будівництво» дорогам», – зазначив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації СергійГайдай,вручаючи ключі лікарям. – Машини полегшать щоденну роботу наших медиків, допоможуть вчасно надавати допомогу людині, яка цього потребує».

Очільник області зауважив, що автомобілі придбані саме за кошти громадян України – сумлінних платників податків.

«Щиро дякую за допомогу. Наш район дуже великий, відстань між селами немала, тому такі машини надаватимуть змогу швидко пересуватися по місцевості та прибувати якомога скоріше до пацієнтів», – сказала головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Станично-Луганської районної ради» Світлана Сємєнєнко.

Слова подяки висловив і головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кремінської районної ради» Володимир Андрійчук.

Слід зазначити, що в рамках виконання наказу Міністерства розвитку громад та територій від 27 грудня 2019 року № 338 було виділено 1,5 млн гривень на придбання трьох автомобілів – для двох амбулаторій в рамках дооснащення і для однієї нової амбулаторії.

Дооснащено автомобілями Кремінську міську лікарську амбулаторію загальної практики – сімейної медицини № 3, яка була відремонтована за кошти місцевого бюджету (витрачено близько 2,0 млнгривень). А також Валуйську сільську лікарську амбулаторію загальної практики – сімейної медицини, що відремонтована та облаштована медичним обладанням за кошти Уряду Угорщини (витрачено близько 20, 0 тис. євро).

Третій автомобіль придбано для нової Широківської сільської лікарської амбулаторії, де зараз активно ведуться будівельні роботи.

Взагалі у рамках впровадження реформи системи надання первинної медичної допомоги протягом трьох років Луганській області було розподілено фінансування у сумі 131,1752 млн гривень з державного бюджету: на будівництво 18 амбулаторій, придбання 27 службових автомобілів для медичних працівників на селі та 83 комплектів обладнання для телемедицини.

На цей час вже 8 амбулаторій введено в експлуатацію, а у 10 ведуться будівельні роботи.Закуплені усі 83 комплекти телемедичного обладнання.

Вже обслуговують потреби сільського населення 24 нових повнопривідних автомобілі для медичних працівників (з них 17 для нових амбулаторій, 7 – задля дооснащення відремонтованих).