Прес-центр13 грудня 2016, 10:12

Сергій Савчук: Мешканці Новоайдарського району, що на Луганщині, також отримають відшкодування половини витрат на утеплення житла

З 1 грудня 2016 року жителі Новоайдарського району Луганської області також можуть розраховувати на потрійну фінансову допомогу від держави на впровадження заходів з енергоефективності у своїх оселях. Зокрема, з державного бюджету їм відшкодовується 35 % від суми залученого на утеплення житла кредиту, з обласного бюджету –  10 % і з районного – 5 %, разом – 50 %. 

«Можливість мешканцям Новоайдарського району одержати компенсацію половини витрат на утеплення житла – це результат ефективної тристоронньої співпраці Уряду, місцевої влади області та району, які залучають кошти з різних бюджетів для зняття фінансового навантаження на домогосподарства, зацікавлені у впровадженні заходів з економії енергоресурсів», – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та нагадав, що стимулом до активних дій у сфері енергоефективності стало співробітництво місцевої влади з Держенергоефективності в рамках підписаного меморандуму.

Так, Новоайдарський район став першим в регіоні, який долучився до Урядової програми з енергоефективності. Районну Програму відшкодування частини суми кредиту на енергозберігаючі заходи на 2016 – 2018 роки затверджено рішенням районної ради 17 листопада 2016 року. Також укладено Угоду про співробітництво з АТ «Ощадбанк» на виплату відшкодування учасникам програми.

Нагадаємо, що за умовами районної програми фізичним особам надається додаткова до Урядової фінансова допомога на реалізацію таких заходів: утеплення фасадів, горищ, підвалів, покрівель; встановлення приладів обліку води, багатозонних лічильників електроенергії, радіаторів опалення; заміна вікон на нові з енергозберігаючим склом тощо.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249580143&cat_id...