Прес-центр12 грудня 2016, 12:12

Ситуацію на дорогах області стабілізовано

Активний рух циклону над територією України, особливо над Сході України, призвів до утворення снігових переметів, ожеледиці на автомобільних дорогах загального користування.  

У ніч з 8 на 9 грудня на дорогах Луганщини утворилися надскладні погодні умови – сніг із дощем, зниження температури, сильний вітер поривчастий вітер до 15-20 м/с, які загрожували безпеці учасників дорожнього руху.  

Проте шляховикам вдалося стабілізацію ситуацію на дорогах Луганщини. У ніч працювало 93 одиниці техніки, були задіяні 110 співробітників, вдень роботи продовжилися. Під час  ліквідації наслідків негоди тільки за ніч було використано 9 тон дизельного пального, 1,5 тонни бензину.

Поступово проїзд на дорогах області було забезпечено. Розпочиналися роботи на автошляхах державного значення, потім на дорогах місцевого значення. Зараз на дорогах області працює близько 87 одиниць техніки, задіяні 120 робітників.

Перекриття доріг на разі немає, ситуація під контролем.

Роботи велися на дорогах Сватове – Креміна, Старобільськ – Бахмут, Старобільськ – Мілове, Біловодськ – Станиця Луганська, Станиця Луганська – Щастя. 

Також відбувалися роботи з ліквідації заторів у Білокуракинському, Сватівському, Новоайдарському та інших районах.

Працює диспетчерська служба, відбувається співпраця зі співробітниками ДСНС та Національної поліції, повідомив директор ДП «Луганський облавтодор» Олександр Коротун.

При таких проявах погоди водіям  та всім учасникам дорожнього руху варто бути дуже уважними та обережними.

Пам’ятайте, при сильних опадах на дорогах погіршується видимість, гальмівний шлях збільшується. Водії повинні вмикати світло фар своїх авто і у денний час, це дозволить краще зорієнтуватись на дорозі, слідкувати за дорожніми знаками, які попереджують про можливу слизькість.

Синоптики прогнозують сніг із дощем, перепади температур, ожеледицю. За таких погодних умов водіям варто бути обачливими при проїзді мостів та естакад, відмовитися від ризикованих маневрувань, ні в якому випадку не перевищувати швидкість, дотримуватись безпечної дистанції.

Водії мають бути уважними та обережними за кермом. Неухильно Дотримуватися правил дорожнього руху, не перевищуйте допустиму швидкість і не виконуйте ризикованих маневрів

Ураховуючи ожеледь, пішоходам слід рухатися по тротуарам з обережністю, переходити дорогу тільки в установлених для цього місцях, не виходити на проїзну частину прямо перед автомобілем – водій просто не встигне загальмувати. 

Варто відмовитися від поїздок пасажирам з дітьми екскурсійним автобусам. Краще попередити виникнення надзвичайних ситуацій.

На сайті Укравтодору можна знайти перелік пунктів обігріву і контакти наших диспетчерів, яким можна повідомити, що ви застрягли.

Також на офіційних сторінках у фейсбук Укравтодору та Компанії «Автомобільні дороги України» буде оновлюватися оперативна інформація щодо стану проїзду та можливі обмеження руху.