Прес-центр6 серпня 2019, 17:08

Триває будівництво електропідстанції в Кремінському районі, – брифінг

Про хід будівництва електропідстанції «Кремінська» на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Нагадаємо, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький наголосив, що запуск цього об’єкту є дуже важливим для Луганщини та має відбутися без зайвих зволікань.

Реалізація проекту «Нове будівництво ПС 500 кВ підстанції 500 кВ «Кремінська» з заходами повітряних ліній 500 кВ «Донбаська-Донська», 220 кВ «Кремінська-Ювілейна» в Луганській області» має долучити Луганщину до Об'єднаної енергетичної системи України.

Спікер зазначив, що значний обсяг робіт виконано при вирішенні питань із розробки та затвердження проектно-кошторисної документації, вилучення земельних ділянок та передачі їх в користування НЕК «Укренерго».

«На сьогодні всі рішення, які необхідно було затвердити в Уряді, вже отримані. Наразі триває завершальний етап, а саме – будівництво об’єкту», – наголосив Віталій Сурай.

Вже виконано будівництво майже всіх електроопор та завершено реконструкцію підстанції «Ювілейна» поблизу Лисичанська.

Основне обладнання об’єкту займає площу приблизно у 3,3 га.

До речі, вже закуплено 99 % сучасного обладнання, роботи виконані на 70 %. На будівельному майданчику щодня задіяно до 90 осіб.

Термін завершення усіх робіт – травень 2020 року.

Реалізація проекту коштуватиме приблизно 2 мільярди гривень.