Прес-центр20 серпня 2019, 17:08

У Сєвєродонецьку відбувся перший етнофестиваль «Луганщина єднає»

У заході взяли участь бджолярі області, майстри декоративно-ужиткового мистецтва, вихованці Кремінської спеціалізованої школи-інтернату, Попаснянського районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Лелека», Гірської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, Асоціації громадських організацій осіб з інвалідністю Луганської області.

Привітали учасників заходу представники Луганської облдержадміністрації, радниця ПРООН з питань примирення та соціальної єдності Ганна Борова та голова громадської організації «Асоціація бджолярів Луганщини «Медова Артіль» Антон Міхєєв.

На фестивалі, який відбувся минулої неділі, містяни та гості Сєвєродонецька мали змогу ознайомитися з брендом Луганської області. Діти та дорослі активно брали участь у вікторинах «Моя Луганщина», безкоштовних майстер-класах.

Не обійшлося без спортивних змагань: гри в баскетбол завдяки ГО «Громадський дім», майстер-класу зі степ-аеробіки від волонтерського руху «Щастя ГуртОм».  Пісенний гурт «Надія» з міста Золоте презентував глядачам своє мистецтво.

Протягом роботи фестивалю діяла фотозона, де були представлені вироби з дерева майстра Олександра Романенка.

Основна мета заходу – створення нового унікального майданчику, «інструменту» задля промоції Луганської області, поєднання зусилля всіх для створення позитивного іміджу області.

Крім того, захід сприятиме збагаченню культурної спадщини регіону, розкриттю талантів, соціальній згуртованості мешканців області, приверненню більшої уваги до теми інклюзії та потреб людей з інвалідністю, а також до необхідності створення умов для їх активного залучення у життя місцевих громад.

Захід відбувся за сприяння Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської облдержадміністрації, громадської організації «Асоціація бджолярів Луганщини «Медова Артіль» та за фінансової підтримки Програми розвитку ООН.