Прес-центр23 березня 2021, 15:03

Весняний призов на Луганщині: перша урочиста відправка на строкову службу відбудеться 8 квітня

Також під час пресбрифінгу йшлося про проведення в області навесні цього року призову на строкову військову службу. Про це розповів тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Луганського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник В’ячеслав Суханов.

Він зауважив, що наразі триває підготовка до весняної призовної кампанії, яка відбуватиметься з квітня по червень відповідно до статті 65 Конституції України, Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та Указу Президента України від 24 лютого 2021 року № 71.

Планується, що на строкову службу до лав Збройних Сил України з Луганщини під час весняного призову відправляться 236 осіб. Як і торік вони поповнять підрозділи Сухопутних військ ЗСУ, Повітряних Сил України, Національної гвардії, Державної спеціальної служби транспорту та частин центрального підпорядкування.

Усі призовники пройдуть медичний огляд, психологічне тестування та в обов’язковому порядку аналіз на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Як і раніше, призову на строкову військову службу підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та які не досягли 27-річного віку.

«Жоден військовослужбовець строкової військової служби не буде залучений до виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил», – зазначив В’ячеслав Суханов.

Перша урочиста відправка призовників на Луганщині відбудеться 8 квітня 2021 року – у навчальних центрах вони здобуватимуть  військові професії.