Прес-центр12 грудня 2016, 15:12

Відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Сьогодні, 12 грудня, у м. Сєвєродонецьку за участю заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулися обласні заходи, присвячені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Звертаючись до ліквідаторів, Ольга Лішик зазначила: «Це свято найвитриваліших, наймужніших синів і дочок України, які захищали нас від радіоактивного бруду. Це непрості 30 років у житті великої кількості людей». 

Заступник голови облдержадміністрації подякувала ліквідаторам за їх велику відповідальність і жертовне виконання професійного обов'язку.

«Ми схиляємося перед світлою пам'яттю загиблих ліквідаторів Чорнобильської аварії і розділяємо біль втрати з тими, до кого в сім'ї прийшла чорнобильська біда» – додала вона.

У рамках заходу відбулося нагородження чорнобильців за їх особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час ліквідації наслідків аварії, та вагомий внесок у громадський чорнобильський рух. 19 ліквідаторів отримали почесні грамоти обласної державної адміністрації, двох ліквідаторів було відзначено почесними грамотами обласної громадської організації «Ветерани Чорнобиля Луганщини».

З метою вшанування померлих (загиблих) ліквідаторів аварії на ЧАЕС чорнобильці поклали квіти до пам’ятного знака «Жертвам Чорнобиля».