Прес-центр9 серпня 2019, 16:08

Віталій Комарницький обговорив напрями співпраці з представниками USAID

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів зустріч з керівником офісу Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» в Луганській області Брайаном Мілаковскі та керівником напрямків «Енергетика» та «Відновлення інфраструктури» Олександром Стеценком.

Учасники обговорили можливості та напрями роботи Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» в 2019-2020 роках на Луганщині, а також варіанти співпраці Проекту з облдержадміністрацією.

Представники USAID озвучили одразу декілька пропозицій до подальшої співпраці. Зокрема, йшлося про підтримку Луганського національного аграрного університету та інших переміщених ВНЗ. Відтак, у рамках проекту відновлення матеріально-технічної бази ЛНАУ вже у вересні отримає матеріальну допомогу для забезпечення навчального процесу. Це у перспективі матиме суттєвий вплив на аграрний сектор та його ефективне функціонування в регіоні, збереження трудового потенціалу області.

Ще одна пропозиція полягає у підтримці роботи на території області Школи малого та середнього підприємництва (МСП) фонду K.Fund.

Віталій Комарницький подякував міжнародним партнерам за підтримку та озвучив низку пріоритетних проблемних питань, що потребують негайного втручання. Йшлося, зокрема, про відновлення зруйнованого моста у Станиці Луганській та будівництва залізничної колії, що приєднає відрізок «Кіндрашівська-Нова – Лантратівка» до загальноукраїнської мережі залізничних доріг.

«Ці проекти є стратегічними для Луганщини, і зараз якомога швидше необхідно підготувати техніко-економічне обґрунтування, щоб прискорити будівельні роботи. Ми працюємо в цьому напрямі, залучаємо спеціалістів. Однак область перебуває у специфічних умовах», – зазначив Віталій Комарницький.

У свою чергу Брайан Мілаковскі повідомив, що донори зацікавлені у підтримці зазначених проектів будівництва, оскільки їх реалізація має знизити соціальне напруження та сприяти економічному розвитку області. З цією метою партнери готові до переговорів з міжнародними інституціями щодо можливого залучення додаткового фінансування, а також до підтримки у розробці технічної документації, необхідної для втілення проектів.