Прес-центр2 серпня 2019, 14:08

Віталій Комарницький: Відновлення моста у Станиці Луганській має розпочатися якнайшвидше

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів зустріч з керівником Сєвєродонецької філії Луганського офісу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Мері Харріс.

Очільник області висловив готовність до подальшої співпраці та сподівання на підтримку в переговорному процесі щодо відновлення зруйнованого моста у Станиці Луганській. Було озвучено низку проблемних моментів, що заважають почати ремонт.

«На даний момент основна перепона – це небажання протилежної сторони сприяти підготовчим процесам. Нашим спеціалістам просто не дають працювати біля конструкції, щоб ретельно обстежити зруйновані частини», – наголосив Віталій Комарницький.

За його словами, для початку інженерно-будівельних робіт необхідно забезпечити виконання трьох ключових умов. Перша – це розмінування прилеглої території. «Тільки переконавшись у абсолютній безпеці для людей, які будуть працювати над відновленням, можна починати роботи. Піротехніки ДСНС мають обстежити усю територію навколо моста. Це принципово, адже йдеться про людські життя», – зазначив Віталій Комарницький.

Друга умова – синхронний демонтаж бетонних захисних споруд. Згідно з домовленостями, досягнутими на переговорах в Мінську, процес демонтажу повинен відбуватися дзеркально з обох сторін. «Щодня наша спеціальна техніка прибуває на КПВВ, щоб розібрати блоки. Так ми демонструємо повну готовність розпочати процес. Проте з іншого боку лінії розмежування такі дії відсутні», – підкреслив голова облдержадміністрації.

По-третє, очільник області вважає доцільним проводити інженерно-будівельні роботи у режимі 24/7. «Щоб не заважати роботі КПВВ «Станиця Луганська», пропонуємо здійснювати найбільш масштабні маніпуляції зі спецтехнікою та об’ємними конструкціями у неробочий час пункту пропуску. Це також убезпечить громадян, які перетинають лінію розмежування», – пояснив Віталій Комарницький.

Голова облдержадміністрації також акцентував на тому, що погіршення погодних умов із настанням осінньо-зимового періоду не сприятиме будівництву. Саме тому ремонтні роботи повинні розпочатися якнайшвидше.