Прес-центр19 грудня 2016, 11:12

Юрій Гарбуз підписав угоду, яка допоможе громадянам відшкодовувати витрати на утеплення житла

Сьогодні, 19 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз підписав угоду про співробітництво між облдержадміністрацією та ПАТ «Ощадбанк» щодо відшкодування частки теплових кредитів населення.

Після підписання угоди Юрій Гарбуз окреслив наступні кроки у взаємодії з банківською установою: «Цей документ є гарантією підтримки жителів Луганщини та забезпечуватиме громадянам десятивідсоткове відшкодування кредитів з утеплення власної оселі. Наша співпраця триватиме й надалі та забезпечуватиме комфортні умови життя для наших земляків».

А вже до кінця 2016 року компенсацію з обласного бюджету житла отримають 253 особи на суму 322 тис. грн.

Крім того, Юрій Гарбуз розповів про плани реалізації програми утеплення житла у сільських районах Луганщини за використання коштів Фонду регіонального розвитку.

Варто зазначити, що облдержадміністрацією прийнято «Програму енергозбереження для населення Луганської  області на 2015-2018 роки». Реалізація даної програми має великі перспективи в нашому регіоні у сфері розвитку альтернативних видів палива та модернізації існуючого житлового фонду.

Також за 11 місяців поточного року для реалізації державної програми жителям Луганщини було видано 1661 кредитів на придбання енергозберігаючих матеріалів і обладнання на суму понад 25 млн грн.