Прес-центр5 грудня 2016, 13:12

Юрій Гарбуз: Я бачу широку перспективу у розвитку паралімпійського спорту на Луганщині

 

Голова Луганської обласної державної адміністрації– керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз у Міжнародний день людей з інвалідністю поспілкувався зі спортсменами-легкоатлетами з обмеженими фізичними можливостями та їх тренером РиммоюСтаростіною.У заході також взяли участь начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов, директор Луганського обласного центру «Інваспорт» Юрій Кравченко та керівники обласних закладів фізичної культури.

 

Юрій Гарбуз відвідав тренування спортсменів та поспілкувався із Заслуженим тренером України Риммою Старостіною, яка розповіла про здобутки своїх підопічних.За її словами лише в цьому році спортсмени-паралімпійці завоювали 42 медалі, з який 21 – золото.

Обласною владою на цьому етапі вже багато зроблено з метою створенняналежних умов для наших чемпіонів: забезпечено безкоштовне проживання, харчування, інвентар для тренувань, спортивну форму та взуття; 12 спортсменам-паралімпійцям і дефлімпійцям виплачуються губернаторські стипендії; басейн та тренувальні зали фізкультурної бази «Олімп» побудовано з урахуванням потреб людей з обмеженими фізичними можливостями.Крім того, для комфортабельного переїзду спортсменів-інвалідів придбаний спеціалізований автобус з підйомником. Завдяки цьому спортсмени можуть їздити в інші міста на змагання і збори.

Юрій Гарбуз подякував спортсменам за їх силу волі, незламність, жагу до життя і нових перемог. «У моїй особі ви знайшли не тільки керівника області, який щиро вболіває за розвиток паралімпійського спорту, ви знайшли друга, – зазначив Юрій Габруз. – Я бачу широку перспективу у розвитку паралімпійського спорту на Луганщині!».