Прес-центр28 серпня 2019, 16:08

Юрій Погуляйко перевірив стан будівництва дому для переселенців у Рубіжному

Перебуваючи у Рубіжному, перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко сьогодні, 28 серпня, зустрівся з підрядником та перевірив стан будинку, ключи від квартир якого мають бути видані внутрішньо переміщеним особам.

Зокрема, обговорені проблеми, пов’язані із строками введення дев’ятиповерхового житлового будинку в експлуатацію.

Роботи майже виконані. Наразі необхідно завершити лише деякі оздоблювальні операції в середині будинку, підключити необхідне електроживлення, а також визначитися з балансоутримувачем.

«Проте залишається невирішеною низка питань щодо невиконання замовником обов’язків перед підрядником. Замовником виступає Департамент будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування, а раніше – управління капітального будівництва облдержадміністрації, – повідомив Юрій Погуляйко. – Перевірки за цим напрямом розпочаті. Про результати буде повідомлено окремо».

Він наголосив, що через такі ситуації Луганщина втрачає підрядників та потенційних інвесторів.

Нагадаємо, що у 2016 році було виділено фінансування з обласного бюджету. За результатами торгів укладено договір підряду з ТОВ «БК Будсистема» (м. Дніпро). Будинок розраховано на 107 квартир для переселенців, однак строки введення в експлуатацію цього об’єкту постійно змінювалися.