Прес-центр19 серпня 2019, 13:08

Жителі Луганщини про незалежність. Степан Шведюк

День незалежності для мене – це розуміння того, що ми вільно живемо в нашій країні та розмовляємо українською мовою. Цю свободу виборювали наші предки протягом багатьох століть.

Пам’ятаю 1990-й, за рік до прийняття Акта проголошення незалежності України мене обрали депутатом обласної ради. Так сталося, що я був одним із небагатьох депутатів за останні кілька десятків років, який виступав з трибуни українською мовою.

У той час я був головою депутатської комісії з питань освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту, національного та духовного відродження. Почалося багато роботи. Було важко, бо вперше. Та ми розуміли, що долучаємося до боротьби за незалежність.

У серпні 1991-го у газеті «Прапор перемоги» я висловився з приводу путчу. Мені здається, це було відверто.

Акт проголошення незалежності України був доленосним, але тільки документом, а далі йшла копітка робота. Ми з членами комісії активно займалися питаннями духовного і національного відродження на Луганщині.

Наразі продовжується відчайдушна боротьба за суверенітет нашої держави. Хочу побажати всім мирного неба, терпіння і наснаги, добра та спокою у кожному серці, у кожній родині.

                                                                                          *        *        *

Степан Васильович Шведюк, голова Українського лікарського товариства Луганщини, заступник головного лікаря Луганської обласної клінічної лікарні з поліклінічного підрозділу та експертизи тимчасової непрацездатності, лікар вищі кваліфікаційні категорії з лікарських спеціальностей «Організація та управління охороною здоров’я»