Прес-центр4 серпня 2020, 14:08

Зміни на краще ви побачите у найкоротший термін, – Сергій Гайдай представив керівника військово-цивільної адміністрації Лисичанська

Сьогодні у Лисичанську голова облдержадміністрації Сергій Гайдай представив керівникам структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств, силових структур, громадськості, журналістам керівника військово-цивільної адміністрації міста.

Ним став Олександр Заїка. Він має досвід роботи в органах прокуратури та податковій, наразі перебуває на військовій службі.

«У Лисичанську склалася політична криза. Певні рішення не приймалися швидко або взагалі не приймалися, від чого страждали жителі міста. Тому цей крок вимушений», – наголосив Сергій Гайдай.

Він нагадав, що 27 липня Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про утворення військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області.

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 270-к від 3 серпня 2020 року призначено на період відрядження Заїку Олександра Сергійовича на посаду керівника військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ.

«Усі знають про величезні проблеми у Лисичанську. Наскільки це можливо, обласна влада допомагала місту, проте політична криза поглибилася. Зокрема, від проблем із відсутністю води люди страждають майже щодня. Попереду дуже відповідальна робота, але, упевнений, керівник військово-цивільної адміністрації міста впорається із завданням», – акцентував очільник Луганщини.

Він повідомив, що найближчим часом буде оприлюднений план дій щодо виведення Лисичанська із кризової ситуації.

Перші завдання – налагодження надійного водопостачання та залучення інвестицій. Наприкінці року розпочнеться ремонт мосту через річку Сіверський Донець поблизу склозаводу, а вже у наступному заплановано відновлення мосту та дороги, що прямує від Сєвєродонецька до колишнього содового заводу у Лисичанську.

«Виправлятиму ситуацію, що склалася в місті. Докладу до цього максимум зусиль. Зміни на краще ви побачите у найкоротший термін», – запевнив Олександр Заїка, звертаючись до присутніх.