Архів новин

18 октября 2019

На Луганщині впроваджуватиметься система раннього втручання

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела перше засідання Регіональної консультативної ради з реалізації у Луганській області в 2019-2021 роках пілотного проекту «Створення системи надання послуг раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя».

На низку продуктів харчування в Луганській області ціни нижчі за середньоукраїнські

У вересні 2019 року, в порівнянні з серпнем, на території області склалась наступна цінова ситуація.

Найбільше подешевшали цибуля ріпчаста (на 16,1 %), яйця курячі (на 13,3 %) та морква (на 11,8 %).

Зниження цін спостерігалося на такі продукти харчування: буряк
(на 11,3 %), пшоно (на 11,1 %), капуста білокачанна (на 6,5 %), крупи ячні (на 3,8 %) тощо.

Водночас на низку продуктів в Луганській області ціни є нижчі за середньоукраїнські.

Оновлення влади відбувається у безпрецедентних масштабах, – Дмитро Дубілет

Уряд оголосив відкритий конкурс на 25 посад державної служби категорії «А». На 17 вакансій подали заявки більше 400 кандидатів. За багатьма вакансіями вже розпочався конкурсний відбір. Ще 8 вакансій очікують на професійних управлінців.

«Перезавантаження державної служби триває. Ми хочемо залучити на топ-посади найкращих професіоналів країни. Для цього ми спростили конкурсну процедуру – зменшили паперову тяганину, відтепер подання документів для категорії «А» відбувається тільки он-лайн – через портал career.gov.ua», – підкреслює Дмитро Дубілет, Міністр Кабінету Міністрів України.

Єднаємо Луганщину: тривають роботи з відновлення зруйнованого мосту

Сьогодні, 18 жовтня, до робіт з відновлення зруйнованого мосту, що поблизу КПВВ «Станиця Луганська», було залучено працівників ТОВ «Укртрансміст».

Протягом дня будівельники виконали роботи з просочення щебеню цементним розчином для шкафної стінки опори 9.

Також проводили роботи з виготовлення підферменників опори 8 та зняття штукатурки для подальшого фарбування опори 7.

Разом з цим, працівники ТОВ «Укртрансміст» виконували різку металевих конструкцій від зруйнованої частини мосту для подальшого вивезення з-під споруди.

Військовослужбовці Луганського прикордонного загону отримали привітання від обласної влади

Урочистості з нагоди 27-ї річниці утворення Луганського прикордонного загону відбулися сьогодні у Старобільську.

Вітаючи військовослужбовців, перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко зазначив: «Ви мужні, віддані та незламні воїни, для яких безпека нашої держави – справа життя. Головною умовою незалежності кожної держави є міцність її кордонів, бо саме тут перевіряється спроможність відстояти національні інтереси, захистити своїх громадян, економіку, культурну спадщину від багатьох загроз. Тому служба на кордоні є одним із найскладніших завдань!»

Ліцеїста Кадетського корпусу знайдено неушкодженим у Сватівському районі

Правоохоронці знайшли неповнолітнього Григорія Богуша, ліцеїста Комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», пошуки якого тривали більше двох діб. Про це повідомляється на офіційному сайті Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Григорій живий та неушкоджений. Його знайшли у Сватівському районі неподалік від блокпосту.

Наразі з ним працюють психологи та слідчі. Попереду робота щодо встановлення мотивів його вчинку та усіх обставин події.

Співчуваємо. Загинув морський піхотинець з Луганщини

Нещодавно неподалік села Водяне, що на Донеччині, від ворожої кулі загинув стрілець морської піхоти Степан Криль. Військовослужбовець народився на Луганщині, ріс сиротою. З 2015 року він вступив до лав Збройних Сил України та зразково ніс військову службу.

Луганська обласна державна адміністрація висловлює щирі співчуття близьким загиблого земляка.

Проститися з загиблим старшим матросом, стрільцем 36-ї окремої бригади морської бригади Степаном Крилем можна буде в Старобільську 19 жовтня.

На Луганщині привітали працівників харчової промисловості

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Погуляйко взяв участь в урочистостях з нагоди Дня працівників харчової промисловості та привітав представників підприємств із професійним святом.

На Луганщині СБУ виявила два схрони зі зброєю, залишені бойовиками так званої «ЛНР»

Служба безпеки України виявила у Луганській області два місця незаконного зберігання військових засобів ураження, раніше обладнаних учасниками терористичної організації «ЛНР».

Президент підписав закон про збільшення штрафів за відмову у пільговому перевезенні громадян

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян» № 166-ІХ, який був ухвалений парламентом 3 жовтня 2019 року.

На відновлення навколишнього середовища Луганщини забруднювачі сплатили майже 68 мільйонів екоподатку

За січень-вересень 2019 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 67 млн 853 тис. гривень екологічного податку.

28 млн 739 тис. гривень зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів. 39 млн 114 тис. гривень надійшло до загального фонду державного бюджету.

Упродовж січня-вересня 2019 року на обліку в територіальних органах фіскальної служби регіону перебуває понад 1,5 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.

У Кремінній відкрився оновлений відділ обслуговування громадян

Відтепер Кремінський відділ обслуговування громадян Рубіжанського об’єднаного управління Пенсійного фонду України приймає та обслуговує відвідувачів в оновленому приміщенні.

У відділі створено комфортні умови для відвідувачів. У зоні очікування встановлені інформаційні стенди з актуальною інформацією, телевізійний екран для трансляції матеріалів про роботу Пенсійного фонду України та його сервіси, система клімат-контролю та кулери з питною водою.

Пробне ЗНО-2020: дати реєстрації та тестування

Участь у пробному тестуванні дасть можливість ознайомитися з процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця.

Реєстрація для участі у пробному ЗНО-2020 триватиме з 3 до 24 січня 2020 року. Зареєструватися можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.