Архів новин

22 октября 2019

Президент України та Прем’єр-міністр запрошують іноземних інвесторів на форум у Маріуполі

Перший інвестиційний форум RE:THINK. Invest in Ukraine з ініціативи Президента України та за підтримки Кабінету Міністрів України відбудеться 29 жовтня в Маріуполі. Понад 400 представників влади та бізнесу зустрінуться для обговорення перспектив розвитку регіону та покращення інвестиційного клімату держави. Форум стане першою подією такого масштабу поза межами столиці.

Основна програма форуму складатиме п’ять панелей, під час яких обговорять інвестиційний потенціал України, шляхи розвитку регіонів, інвестиційні проекти та точки економічного росту.

Пересувна виставка «Фактор свободи» була презентована в Новоайдарському районному краєзнавчому музеї

Матеріали для виставки розроблено Інститутом національної пам’яті та Центром досліджень визвольного руху.

Новоайдарщина минулого тижня другою приймала «Фактор свободи». Першими її побачили у Сєвєродонецьку – коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.  

Мета виставки – підвищення рівня патріотичного та культурного рівня обізнаності українців, перш за все, учнівської й студентської молоді.

На Луганщині зросли доходи місцевих бюджетів

За 9 місяців поточного року до зведеного бюджету України Головним управлінням ДПС у Луганській області зібрано 4 млрд 398 млн грн, що на 583,1 млн грн більше, ніж минулого року. Такі цифри під час брифінгу озвучила в. о. начальника ГУ ДПС у Луганській області Ольга Височіна.

Єднаємо Луганщину: триває будівництво мосту біля КПВВ «Станиця Луганська»

Сьогодні, 22 жовтня, працівники ТОВ «Укртранміст» продовжили відновлювальні роботи мосту.

Протягом дня вони збирали металевий каркас для подальшого заливання бетоном опори № 9.

Разом з будівельниками працювали співробітники ДП «Станично-Луганський автодор». Вони очищали ліве узбіччя дороги від гілок та сміття.

Віталій Комарницький доручив виділити кошти з облбюджету на погашення боргів Лисичанського водоканалу

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Під час наради було розглянуто питання порушення водопостачання та водовідведення на території міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал».

Спортсмени Луганщини з айкідо вибороли 69 нагород та стали першими на відкритій першості Донецької області

Минулої неділі у Слов’янську відбувся відкритий чемпіонат Донецької області з айкідо.

Команда Луганської області була представлена спортсменами з міст Лисичанська та Рубіжного.

Вони змагалися у номінаціях: «Сінай» (меч), «Сінай нітто рю» (2 меча), «Ярі» (палка), «Танто Тай сабакі» (робота проти озброєної людини), «Хайшитцу» і «Понітеру» (змагання в спритності) та робота вільної техніки в номінації «Опен ката».

Цьогоріч на Луганщині до 55 тисяч збільшилася кількість учнів закладів загальної середньої освіти, – брифінг

Про реалізацію освітніх реформ у Луганській області на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 22 жовтня, розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він зазначив, що наразі в області працюють 270 закладів дошкільної освіти, 275 – загальної середньої освіти, у тому числі 11 інтернатних, 19 – професійно- та професійно-технічної освіти, 23 – передвищої та вищої. Всі вони функціонують, навчальний процес відбувається за графіком.

Загалом цьогоріч на Луганщині збільшилася кількість учнів закладів загальної середньої освіти – до 55 тисяч.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 61 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 21 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,86 га місцевості у Попаснянському, Станично-Луганському районах й місті Попасна.

Загалом виявлено та вилучено 61 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: 32 артилерійських снаряди, 28 гранат й один інженерний боєприпас.

У Гірському відкрили пам’ятний знак «Захисникам українського народу та української державності»

У Гірському Попаснянського району відкрили пам’ятний знак «Захисникам українського народу та української державності».

Учасники заходу на знак скорботи за захисниками, які боронили кордони нашої держави ціною свого життя, вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.

Ініціатором проекту з встановлення у Гірському монументу став ветеран АТО/ООС, місцевий житель Влад Сороколад. Спорудження знаку відбулося завдяки підтримці з боку місцевої влади, спілок ветеранів АТО/ООС, волонтерів, громадської організації «Гірський бум» та місцевих жителів.

У Міловському районі відбулася передача амбулаторії у комунальну власність

На умовах співфінансування з державного та районного бюджетів завершено будівництво Міловської лікарської амбулаторії загальної практики по вулиці Центральна в селищі Мілове.

Уряд спростив умови призначення житлових субсидій окремим категоріям населення

Кабінет Міністрів України ухвалив внесену Міністерством соціальної політики постанову щодо спрощення умов призначення житлових субсидій окремим категоріям населення.

Постанова стосується:

- дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ);
- військовослужбовців;
- громадян, старших 60 років, що перебувають у шлюбі та мешкають у сільській місцевості.

Які зміни були внесені: