Архів новин

03 октября 2019

Єднаємо Луганщину: завершено монтаж перил та захисної огорожі на тимчасовому мосту

Сьогодні, 3 жовтня, після обстеження території піротехніками, співробітники «Укртрансмосту» працювали під зруйнованою частиною мосту. Вони повністю завершили роботи по улаштуванню перил та встановленню захисної огорожі на мосту.

Після чого, працівники ООО «Флангер»  почали класти асфальтобетонне покриття біля входу на тимчасовий міст.

Також працівники райавтодору, лісгоспу та інженерна група ДСНС проводили роботи по прибиранню деревини з узбіччя дороги, упорядкуванню зрізаного чагарнику.

В облдержадміністрації відбулось засідання громадської ради

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко та заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяли участь у черговому засіданні громадської ради при ОДА.

На порядок денний було винесено актуальні для громадськості питання, зокрема, підготовку Луганщини до опалювального сезону та впровадження інклюзивної системи освіти.

Президент України Володимир Зеленський призначив Олексія Данілова Секретарем Ради національної безпеки і оборони України

Відповідний Указ від 3 жовтня 2019 року № 733/2019 оприлюднений на Офіційному інтернет-представництві Президента України.

https://www.president.gov.ua/documents/7332019-29869

Віталій Комарницький бере участь у форумі регіонів України та Республіки Білорусь

Сьогодні відбулося відкриття Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь, робота якого триватиме протягом 3-4 жовтня у Житомирі.

Делегацію з Луганщини очолив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

До її складу також увійшли директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук та представники підприємств області.

29 жовтня 2019 року відповідно до постанови Кабміну набуває чинності порядок перетинання лінії розмежування на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях

Відтак у загальному порядку громадянам України для перетинання лінії розмежування на тимчасово окуповані території необхідно мати із собою паспорт громадянина України або закордонний паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України та дозвіл фізичної особи.

Щодо співвітчизників, які не досягли 16-річного віку, то їм під час перетину лінії розмежування необхідно мати із собою паспорт громадянина України, або закордонний паспорт, або тимчасове посвідчення громадянина України чи проїзний документ дитини.

Майже 500 вступників з тимчасово окупованих територій стали студентами вишів через освітні центри «Донбас-Україна»

Завершили цьогорічну роботу освітні центри «Донбас-Україна». Вони функціонували в закладах вищої освіти області для забезпечення рівного доступу до вищої освіти громадян України з тимчасово окупованих територій та населених пунктів, розташованих на лінії розмежування.

Протягом вступної кампанії 2019 року до освітніх центрів «Донбас-Україна» за консультацією звернулися 2004 особи.

Усього направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації до школи для отримання документа державного зразка 130 осіб.

Території області доповіли про стан готовності до опалювального сезону

Сьогодні, 3 жовтня, в облдержадміністрації відбулося засідання обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами області.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай поінформував щодо стану розрахунків підприємств області за спожиті енергоресурси та їх готовності працювати в осінньо-зимовий період.

II міжнародний форум «Кібербезпека. Захисти свій бізнес!» відбудеться 16 жовтня в Києві

Форум проводиться за підтримки Ради національної безпеки та оборони України. Організаторами виступили – Торгово-промислова палата України та Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Мета заходу – обговорення поточного стану в сфері кіберзахисту в Україні, ефективних механізмів у цьому напрямі, представлення кроків зі створення Національної екосистеми кібербезпеки.

На всеукраїнських змаганнях наші пауерліфтери здобули 15 нагород та встановили два рекорди України

У Харкові відбувся чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат.

За медалі всеукраїнської першості змагались понад 400 спортсменів.

Вдало виступили представники Луганщини, які здобули 15 нагород різного ґатунку.

Так, серед дівчат у ваговій категорії до 57 кг Олена Шаталова стала чемпіонкою. Ще одне золото у Аніти Колеснік, яка виступала у в/к до 63 кг. Крім цього, в абсолютній першості Аніта стала кращою.

Держгеокадастр запроваджує практику автоматичного оприлюднення рішень про розпорядження землями сільгосппризначення держвласності

Держгеокадастр започатковує практику оприлюднення 100 % рішень, що приймаються його територіальними органами з питань розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності, в тому числі передачі у власність чи користування земельних ділянок.

Інформація розміщується у розділі «Оприлюднення наказів щодо розпорядження землями» на сайті Держгеокадастру за посиланням: https://land.gov.ua/t/.