Прес-центр3 жовтня 2019, 09:10

На всеукраїнських змаганнях наші пауерліфтери здобули 15 нагород та встановили два рекорди України

У Харкові відбувся чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат.

За медалі всеукраїнської першості змагались понад 400 спортсменів.

Вдало виступили представники Луганщини, які здобули 15 нагород різного ґатунку.

Так, серед дівчат у ваговій категорії до 57 кг Олена Шаталова стала чемпіонкою. Ще одне золото у Аніти Колеснік, яка виступала у в/к до 63 кг. Крім цього, в абсолютній першості Аніта стала кращою.

Серед юніорок золото у в/к до 47 кг завоювала Крістіна Лєонєнко; срібло у ваговій категорії до 47 кг та до 52 кг у Наталії Череменко та Єлеонори Говорової. У п’ятірці кращих серед в/к до 63 кг – Валентина Варвянська – 5-е місце. У загальнокомандному заліку юніорки області посіли 3-є місце.

Серед жінок у ваговій категорії до 84 кг Альона Чумакова стала другою, а Тетяна Кулешова (в/к до 57 кг) та Єлизавета Скорік (в/к до 72 кг) вибороли бронзові нагороди. В командному заліку наші представниці посіли друге місце, а Тетяна Кулешова та Альона Чумакова виконали норматив «Майстер спорту Украйни».

У групі юнаки відзначились: Антон Нескородєв (в/к до 93 кг) – 2-е місце; Єгор Лук’яненко (в/к до 93 кг) – 2-е місце. На четвертій сходинці у своїх вікових категоріях розташувались Ілля Ситнік та Михайло Бурмака. У командному заліку юнаки посіли 2-е місце.

Серед юніорів другу сходинку у ваговій категорії до 74 кг виборов Євген Глущенко. До п’ятірки кращих у своїх в/к увійшли: Іван Наумов (4-е місце); Віталій Храпов (5-е місце); Владислав Бондаренко (5-е місце).  В командному заліку наші юніори посіли 3-є місце, а Євген Глущенко виконав норматив «Майстер спорту України».

У групі «чоловіки» відзначився Віталій Білозір (в/к до 74 кг) який став чемпіоном та третім в абсолютній першості. Микола Радченко (в/к до 120 кг) посів другу сходинку.

Андрій Івженко (в/к до 83 кг) став чемпіоном у віковій категорії «ветерани», а Наталя Мацюк (в/к до 52 кг) стала третьою.

Також нашими спортсменами встановлено декілька рекордів України. Зокрема, Альона Чумакова встановила рекорд у присіданні – 195 кг, а Віталій Білозір у тязі – 291 кг.

Щирі вітання спортсменам та їх тренерам!