Архів новин

08 октября 2019

Луганщина готується до «Схід-Експо 2019», – брифінг

Про підготовку до проведення щорічного бізнес-заходу «Схід-Експо 2019», що відбудеться у Києві, на брифінгу для ЗМІ розповіла заступник директора Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Людмила Ахтирська.

Єднаємо Луганщину: встановлено автобусну зупинку в районі зруйнованого мосту

Сьогодні, 8 жовтня, після обстеження території біля мосту піротехніками, десять працівників ТОВ  «Укртранміст» продовжили демонтаж зруйнованої частини основного мосту.

До роботи були задіяні бортова газель, автокран, автопідйомник та компресор.

Потім шість співробітників підрозділу ДСНС розчищали ліву сторону узбіччя дороги (від КПВВ до зруйнованого мосту) від зрізаних дерев та кущів. Для цього було задіяно кран МАЗ-1 та самоскид МАЗ-1. І сьогодні вони повністю звершили заплановані роботи. Вивезено 20 куб.м зрізаних дерев.

На Луганщину завітав голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков

Перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко провів зустріч з головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим.

Під час зустрічі було обговорено питання двосторонньої співпраці з регіоном та перспективи розвитку співробітництва.

Віталій Комарницький доручив посилити роботу в напрямі погашення заборгованості по внесках до пенсійного фонду

Про актуальні напрями роботи органів Пенсійного фонду України в Луганській області на апаратній нараді в облдержадміністрації доповіла начальник Головного управління Ольга Шарунова.

Вона зазначила, що значна частина надходжень коштів до бюджету Фонду (близько 98 %) забезпечується сплатою  єдиного соціального внеску. Станом на 1 вересня виконання планових показників з ЄСВ становило 101,5 %: надійшло 1 млрд 730 млн гривень, що більше показника аналогічного періоду минулого року на 259,2 млн гривень.

Контррозвідка СБУ вивела на підконтрольну українській владі територію ще одного свідка збройної агресії РФ в Україні

Контррозвідники СБУ реалізували ретельно сплановану операцію, за результатами якої мешканець міста Сорокине добровільно відмовився від участі у діяльності незаконних збройних формувань та залишив окуповану територію Луганщини.

Перші керівники на місцях несуть персональну відповідальність за освоєння коштів ДФРР, –Віталій Комарницький

Території мають підвищити рівень виконання проєктів, що реалізуються за рахунок Державного фонду регіонального розвитку. На цьому наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький під час апаратної наради сьогодні, 8 жовтня.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 64 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 07 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,0248 га місцевості у Попаснянському, Станично-Луганському районах й місті Сєвєродонецьк.

Загалом виявлено та вилучено 64 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 40 артилерійських снарядів, три мінометні міни, 19 гранат й два інженерних боєприси.

В активі спортсменів Луганщини – третя ліцензія на Олімпійські ігри в Токіо

Наш Євген Юденков у складі збірної команди України зі спортивної гімнастики виборов ліцензію на Олімпіаду 2020 року.

Квиток на найочікуваніші спортивні змагання чотириріччя українські гімнасти здобули завдяки вдалому виступу у кваліфікації (4-е місце) на чемпіонаті світу, який триває у Штутгарті (Німеччина).

До складу команди увійшов спортсмен Луганської області – Євген Юденков, вихованець тренера-викладача Андрія Хрустальова.

Нагадаємо, що це третя ліцензія в активі спортсменів Луганщини. Ще дві вибороли стрибуни у воду: Олексій Середа та Олег Колодій.

1600 осіб з Донбасу цьогоріч вступили до українських вишів за спрощеною процедурою

За чотири роки роботи освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» кількість вступників із тимчасово окупованих територій збільшилася майже вдвічі. Так, після старту роботи центрів у 2016 році понад 850 абітурієнтів з Донбасу вступили в українські виші за спрощеною процедурою, тоді як цього року їх кількість досягла 1600.