Архів новин

01 октября 2019

Віталій Комарницький зустрівся з Послом Угорщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдяртом.

Відзначено чергову річницю утворення військової частини 3035

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко в Сєвєродонецьку у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі взяв участь в урочистих заходах з нагоди 53-ї річниці з дня створення військової частини 3035.

В облдержадміністрації обговорили євроатлантичну інтеграцію України

Сьогодні, 1 жовтня, в облдержадміністрації відбувся тренінг «Синергія громадських та урядових інституцій щодо інформування суспільства з питань євроатлантичної інтеграції» за участі представників Громадської Ліги Україна-НАТО. У рамках заходу учасники тренінгу поспілкувалися з представниками структурних підрозділів ОДА, курсантами Нацполіції та військовослужбовцями Збройних Сил України, а також засобів масової інформації.

Єднаємо Луганщину: тривають відновлювальні роботи біля зруйнованого мосту

Сьогодні, 1 жовтня, після обстеження території піротехніками, працівники «Укртрансмосту» почали роботи під зруйнованою частиною мосту. Зокрема, вони продовжили роботи з укладання деревини та улаштування перил на пішохідну частину мосту.

У свою чергу, працівники райавтодору, лісгоспу та інженерна група ДСНС прибирали з узбіччя дороги деревину і чагарник, а потім проводили роботи по улаштуванню перил на мосту.

Працівниками ТОВ «Українська будівельна компанія» встановлювали споруду нової автобусної зупинки на дорозі біля мосту.

Понад 2 тисяч платників взято на облік у податкових органах Луганщини

Станом на 1 вересня 2019 року на обліку у податкових органах Луганщини перебувають 110 тис. 459 платників.

З них 40 тис. 367 – це юридичні особи та 70 тис. 92 – фізичні особи-підприємці і фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Із загальної кількості платників податків зареєстровано платниками податку на додану вартість майже 2,2 тис. юридичних осіб та 246 фізичних осіб - підприємців.

За 8 місяців поточного року взято на облік 404 юридичні особи та 1 тис. 731 фізичну особу-підприємця.

Відсьогодні розпочато призов на строкову службу, – брифінг

Про призов на строкову військову службу восени 2019 року сьогодні на брифінгу для ЗМІ розповів заступник військового комісара, начальник відділу комплектування та призову Луганського обласного військового комісаріату Олексій Сіроштан.

Він повідомив, що 1 жовтня 2019 року набув чинності пункт 1 статті 3 Указу Президента України «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році».

Затверджено план розвитку системи eHealth

Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров спільно з Міністром охорони здоров’я Зоряною Скалецькою погодили спільний план пріоритетів та дій щодо розвитку системи eHealth. У розробленні єдиного плану дій, зокрема, взяли участь представники Національної служби здоров’я України, Асоціації eHealth, профільних громадських організацій, розробників інформаційних систем та проектів міжнародної технічної допомоги.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 55 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 30 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,77 га території у Попаснянському, Станично-Луганському районах і місті Щастя.

Загалом виявлено та вилучено 55 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 24 артилерійських снаряди, дві мінометні міни, 27 гранат, два інженерних боєприпасів й 45 одиниць набоїв.

Монети номіналом 1, 2 та 5 копійок виходять з обігу 1 жовтня 2019 року

Національний банк України повідомляє, що з 1 жовтня 2019 року українці не зможуть використовувати монети 1, 2 та 5 копійок для здійснення готівкових розрахунків. Ці монети перестануть бути платіжних засобом та будуть вилучені з готівкового обігу.

Рішення про вилучення дрібних монет з обігу – це частина комплексного рішення з оптимізації номінального ряду банкнот та монет гривні.

Глава держави підписав указ щодо підтримки сімей, які виховують дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування

Президент України Володимир Зеленський у День усиновлення, 30 вересня, підписав Указ «Про деякі питання забезпечення прав та законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, розвитку та підтримки сімейних форм виховання дітей».

Про це Глава держави повідомив під час зустрічі з батьками-усиновителями, опікунами та прийомними батьками, яка відбулася в Офісі Президента.